Корумпованій Україні не місце в НАТО - президент Хорватії

16:26, 25.01.2022
Корумпованій Україні не місце в НАТО - президент Хорватії

Хорватський президент Зоран Міланович буде усіляко перешкоджати вступу України в НАТО (facebook.com/ZoranMilanovic)

Президент Хорватії  заявив, що у разі нападу Росії на Україну, він максимально дистанціюється від подій. При цьому Зоран Міланович додав, що Україні — не місце в НАТО. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє хорватське видання Dnevnik.

 

Відповідаючи на запитання, як Хорватія відреагує на ситуацію в Україні, Міланович сказав: "Ми не будемо мати з цим нічого спільного і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, ми виведемо останнього хорватського солдата".

 

"Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 людей. Історія була така – Україна йде на захід, нічого не питаючи у Росії, в ЄС на неї чекають молочні ріки – кисельні береги. Україна досі залишається однією з найбільш корумпованих країн, ЄС нічого Україні не дав", – сказав він.

 

За словами Мілановича, він буде всіма силами завадити будь-якому залученню Хорватії до конфлікту між РФ і Україною.

 

«Хорватія повинна тікати від цього, як від пожежі. Хорватія не буде пожежником у цьому", – заявив Міланович.  

 

Нагадаємо, у грудні  Зоран Міланович назвав візит прем’єр-міністра Андрія Пленковича до України  на тлі високої напруги у відносинах із Росією "чистим шарлатанством". Міланович заявив, що візит прем'єра в Україну може погано позначитися на відносинах Хорватії з Росією.

 

Пленкович приїжджав до України з дводенним візитом, відвідав Київ та Львів. 

 

Під час візиту було оголошено, що Хорватія приєдналася до кола країн ЄС, які уклали двосторонні декларації щодо визнання європейської перспективи України.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України звернулася до  міжнародних організацій та парламентів іноземних держав із закликом визначити конкретні часові рамки вступу України до НАТО.