У США розглядають надання Україні зенітних ракет Stinger

16:25, 08.01.2022
У США розглядають надання Україні зенітних ракет Stinger

Американські ракети класу "земля-повітря" Stinger стануть в нагоді ЗСУ для захисту від гелікоптерів та безпілотників. (Фото з відкритих джерел)

Уряд Сполучених Штатів розглядає можливість надання Україні партії переносних зенітних ракет класу Stinger.

 

Наразі США спільно з іншими країнами альянсу НАТО працюють над організацією цієї доставки.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні американського телеканалу NBC.

 

Зокрема, зазначається, що колишні співробітники служби національної безпеки та високопоставлені військові офіцери написали листа президенту США Джо Байдену.

 

У ньому вони попросили Білий дім зробити додаткові кроки для запобігання новому вторгненню Російської Федерації.

 

Автори листа закликають надати Україні більше зброї вже зараз, не чекаючи можливого наступу РФ. Окрім ракет Stinger, які раніше запросив український уряд, йдеться також про додаткове постачання протитанкових ракет Javelin.

 

"Ми вважаємо, що Сполученим Штатам слід у тісній кооперації зі своїми союзниками по НАТО та з Україною вжити негайних кроків, щоб вплинути на розрахунки Кремля про ціну вторгнення для Росії, перш ніж російське керівництво зробить вибір на користь подальшої військової ескалації", - сказано у повідомленні.

 

Зауважимо, що Міноборони України вважає, що ракети класу "земля-повітря" Stinger стануть в нагоді для захисту від гелікоптерів та безпілотників, що здатні низько літати.

 

Як повідомляла «УМ», США залишили свій авіаносець USS Harry S. Truman в акваторії Середземного моря через загрозу російського вторгнення в Україну. Раніше авіаносець планували перекинути на Близький Схід.