Суховантаж з катерами Island для України наблизився до Босфору

00:35, 21.11.2021
Суховантаж з катерами Island для України наблизився до Босфору

Суховантажне судно Ocean Grand під прапором США вже у Босфорі. (Фото з відкритих джерел)

Суховантажне судно Ocean Grand під прапором США, яке перевозить в Україну два патрульних катери типу Island перетнуло Атлантичний океан і Середземне море та пройшло протоку Дарданелли для переходу у води Чорного моря.

 

Після півночі в неділю судно наблизилося до протоки Босфор.

 

Як інформує Україна молода, це засвідчує система відслідковування суден Vesselfinder  в ніч на неділю.

 

«Судно із двома переобладнаними патрульними катерами берегової охорони США, призначеними для посилення Військово-Морських Сил України, пройшло через протоку Дарданелли в суботу», - повідомило раніше американське інформагентство Reuters.

 

Станом на 00.30 неділі система відслідковування суден Vesselfinder  зафіксувала суховантаж прямо перед входом до Босфору.

 

Два нових катери класу «Айленд» є частиною пакету допомоги США у сфері оборони й безпеки для України і мають посилити ВМС.

 

Українські моряки, що служитимуть на цих катерах, вже пройшли відповідну практичну підготовку за розширеною програмою у США.

 

 

Як повідомляла «УМ», вказані патрульні катери були завантажені на судно для перевезення морем та відбули з порту Балтімора (США) в напрямку Одеси 8 листопада.

 

Наразі в Балтиморі чекає на відправку в Україну ще один катер такого класу.

 

Крім того, цього літа Держдепартамент США схвалив дозвіл на продаж Україні до 16 патрульних катерів та обладнання Mark VI на суму приблизно 600 мільйонів доларів США.