У Раді створили міжфракційне об'єднання «Розумна політика», список

16:27, 16.11.2021
У Раді створили міжфракційне об'єднання «Розумна політика», список

Дмитро Разумков зі своїм об'єднанням явно не дасть спокійно "жити" в парламенті колишнім однопартійцям. (Фото: Фейсбук Дмитро Разумков)

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об'єднання «Розумна політика».

 

Його керівником став колишній голова парламенту Дмитро Разумков.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо 16 листопада на засіданні Верховної Ради.

 

«Повідомляю про створення у Верховній Раді України 9 скликання міжфракційного депутатського об’єднання "Розумна політика".

 

Головою цього об’єднання обрано депутат України Разумкова Дмитра Олександровича.

 

Разом з тим повідомляю, що Кабаченко Володимир Вікторив (нардеп від "Батьківщини" -  УМ) відкликав свій підпис зі списку народних депутатів, які виявили бажання увійти до даного МФО», - повідомив на засіданні перший віце-спікер Олександр Корнієнко.

 

Тож наразі об’єднання налічуватиме 24 нардепи.

 

 

Нагадаємо, що 5 листопада стало відомо про бажання колишнього голови Ради створити власне міжфракційне об’єднання, куди доєднаються деякі депутати "Слуги народу", "Батьківщини" та позафракційні.

 

29 жовтня в керівництві фракції "Слуга народу" сказали, що розглянуть питання позбавлення Разумкова мандата на найближчому з’їзді партії.

 

Останні соціологічні опитування показують суттєве зростання президентського рейтингу Разумкова. Його відставку з посади спікера парламенту підтримало лише 8% українців.

 

Заступник голови фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець заявив, що депутати, які хочуть вступити в міжфракційне об’єднання Дмитра Разумкова, повинні будуть скласти свої мандати.

 

Як повідомляла УМ, колишній спікер українського парламенту Дмитро Разумков створює у ВРУ міжфракційне об’єднання «Розумна політика».