Уряд США вважає росіян «бездомною національністю»

11:34, 24.10.2021
Уряд США вважає росіян «бездомною національністю»

Росіяни можуть подавати заяви на отримання американських віз через посольство США у Варшаві. (facebook.com/rvpkvota)

Державний департамент США зарахував громадян РФ, які бажають отримати американську візу, до категорії «бездомні національності».

 

Такий статус отримують громадяни тих країн, в яких Штати не мають консульського представництва.

 

Як інформує Україна молода, відповідні зміни внесли до документу Держдепартаменту США, що містить інструкції для заявників на візу.

 

Відтак, росіяни опинилися на одному щаблі з Іраном, Кубою, Венесуелою, Лівією, Сирією, Ерітреєю, Сомалі, Південним Суданом, Єменом та іншими країнами.

 

Тож віднині росіяни можуть подавати заяви на отримання американських віз через посольство США у Варшаві, зазначають у Держдепі.

 

 

До "бездомних національностей" (Homeless Nationalities) американська влада відносить не лише громадян тих країн, у яких у Штатів немає свого консульського представництва, але й тих, де склалася нестабільна політична обстановка, через яку дипломати США не можуть виконувати свої функції.

 

Як повідомляла «УМ», навесні поточного року Росія віднесла США до списку "недружніх країн" і обмежила роботу американських консульств – їм заборонили наймати на роботу громадян РФ.

 

Після цього посольство США в Росії істотно скоротило кількість консульських співробітників і більше не могло виконувати свої функції. Росіян з їх запитами перенаправили в консульства США в інших країнах.