Лавров закидає Столтенбергу підтримку «неонацистів в Україні»

09:39, 07.10.2021
Лавров закидає Столтенбергу підтримку «неонацистів в Україні»

Столтенберг і незадоволений перемовинами Лавров.

Російський міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вже не намагається бути дипломатичним під час перемовин: зокрема, він нахабно звинуватив генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга у "підтримці неонацистів в Україні".

 

Як передає Україна молода, про це пише The Washingtonpost з посиланням на європейського чиновника, присутнього на непублічній частині перемовин сторін.

 

Зазначається, що під час перемовин міністр Лавров просто перервав Столтенберга і звинуватив весь Північноатлантичний альянс у підтримці неонацистів в Україні.

 

За словами європейського чиновника, Лавров також заявив, що Рада НАТО-Росія-форум, створена у 2002 році для сприяння співпраці між двома сторонами є безглуздою, закидаючи те, що члени НАТО часто скаржаться на Росію.

 

Пан Столтенберг у відповідь висловив стурбованість агресивними діями Росії в Україні, її підтримкою Білорусі та гібридними діями щодо союзників НАТО.

 

Генеральний секретар НАТО також повторив пропозицію, зроблену Кремлю більше 18 місяців тому: про проведення чергового засідання Ради НАТО-Росія, зазначив чиновник, назвавши Раду "важливою платформою для діалогу".

 

Зауважимо, що раніше Північноатлантичний альянс вирішив вислати вісім співробітників місії РФ в Брюсселі через проведення Москвою ворожої діяльності.

 

Як повідомляла "УМ", генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що Україна і Грузія стануть членами НАТО незалежно від позиції Росії.