Запорізька міськрада підтримала відставку мера Володимира Буряка

23:50, 29.09.2021
Запорізька міськрада підтримала відставку мера Володимира Буряка

У міськраді Запоріжжя 45 депутатів проголосували «за» відставку Буряка (Фото: zp.gov.ua)

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк написав заяву про звільнення за станом здоров‘я у середу.

 

Після цього, депутати Запорізької міськради більшістю голосів погодили його відставку шляхом таємного голосування пізно ввечері.

 

Як інформує Україна молода, 45 народних обранців проголосували «за» відставку Буряка.

 

"Було проведено таємне голосування. У ньому взяли участь 50 депутатів. З них підтримали рішення про припинення повноважень міського голови 45, проти голосували 2, утрималися 3", - зазначили у пресслужбі Запорізької міськради.

 

Депутати також підтримали рішення міської ради про покладання повноважень міського голови на секретаря міської ради Анатолія Куртева, який є представником партії «Слуга народу». Він буде перебувати на цій посаді, поки на позачергових виборах не оберуть нового мера.

 

На ФБ-сторінці «Слуга Народу — Запоріжжя» цитують заяву самого Куртєва з цього приводу:

 

«Зараз перед нами багато викликів. Переконаний, що консолідуємо депутатський корпус та будемо результативно працювати, захищаючи інтереси громади».

 

                                                    Володимир Буряк. 

 

Ще в липні Володимир Буряк звернувся до Верховної Ради з проханням відреагувати на систематичні зриви сесій міськради Запоріжжя депутатами п'яти фракцій.

 

У сесійній залі були присутні тільки депутати від мерської партії «Єднання». Всі інші фракції ігнорували засідання і тим самим спонукали мера Буряка до відставки, оскільки не планували з ним співпрацювати.