Україна вже готова до вступу в НАТО – Валерій Залужний

19:56, 26.09.2021
Україна вже готова до вступу в НАТО – Валерій Залужний

Українські десантники вразили колег з країн НАТО під час навчань Rapid Trident-2021 (Фото: facebook.com/www.dshv.mil.gov.ua)

Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний переконаний, що Україна втілює стандарти НАТО і готова до вступу.

 

Втім, за його словами, політичне рішення лишається за Північноатлантичним Альянсом.

 

Як інформує Україна молода, про це Валерій Залужний сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

 

«Ми повністю вже фактично розробили оті стандарти, за якими виконує завдання НАТО. Але цього замало. Для того, щоб ми стали НАТО, необхідне, на мою особисту думку, політичне рішення. Ми вже готові. Можемо так сказати», - сказав Головнокомандувач ЗСУ.

 

Зауважимо, що керівництво ЗСУ вже наголошувало, що втілили в українській армії вже 300 стандартів Альянсу.

 

Пан Залужний пояснив, що йдеться про стандарти "в питаннях управління, в питаннях планування, в питаннях підготовки", а також в питаннях застосування.

 

Крім того, за його словами, заради стандартів НАТО в Україні були розділені керівні посади в ЗСУ: головнокомандувача ЗСУ, начальника Генштабу ЗСУ, командувача ООС.

 

«І всі ці розділені посади – це якраз наслідок руху в бік НАТО, в бік цивілізованих відносин. Тому посади розділилися. Тепер я як головнокомандувач ЗСУ відповідаю за бойову готовність, за підготовку та за застосування ЗСУ», – каже генерал-лейтенант  Залужний.

 

Як повідомляла «УМ», Валерій Залужний запевняє, що безпілотники Bayraktar TB2, які Україна закупила у Туреччини, не припадають пилом на складах, а виконують бойові завдання.