США закликали Росію визнати відповідальність за збиття МН17

11:07, 17.07.2021
США закликали Росію визнати відповідальність за збиття МН17

Україна докладе всіх зусиль для встановлення правди щодо катастрофи МН17. (Фото DW)

Офіційний Вашингтон закликав Росію визнати відповідальність у збитті малайзійського боїнга МН17 над окупованою частиною Донбасу сім років тому - 17 липня 2014 року.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на посольство США в Україні в суботу.

 

«Сім років тому, 17 липня 2014 р., рейс MH17 був збитий над територією Донецької області України контрольованими Росією силами. Росія дотепер не визнала цих фактів. У сьому річницю цієї трагедії ми закликаємо Росію визнати відповідальність у збитті літака та повністю співпрацювати зі слідством», - наголосили американські дипломати.

 

Водночас, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна докладе всіх зусиль для встановлення правди щодо катастрофи МН17.

 

"Неможливо повірити, що це сталося в сучасному світі. Співчуваю. Докладаємо усіх зусиль для встановлення правди. Відповідальність – неминуча!", - заявив глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», Євросоюз раніше закликав Росію визнати свою відповідальність за катастрофу рейсу MH17 у небі над Донбасом і почати повною мірою співпрацювати.

 

Нагадаємо, на початку липня суд у Гаазі призупинив слухання у справі МН17. Відновити засідання судді планують на початку вересня.