У Британії заявили про намір повторити «вояж» біля окупованого Криму

15:19, 07.07.2021
У Британії заявили про намір повторити «вояж» біля окупованого Криму

У другому "поході на Крим" британці обіцяють задіяти вже три кораблі

Британія анонсувала новий прохід своїх кораблів в українських водах біля Криму. Другий прохід буде посилений як мінімум трьома кораблями об'єднаних морських сил. Також в ньому візьме участь найсучасніший представник британського військового флоту.

 

У Британії наголосили, що води Чорного моря біля берегів Криму, в яких був помічений есмінець Військово-морського флоту Великобританії Defender, є українськими. У Лондоні пообіцяли нові проходи кораблів в цій акваторії, коли це буде необхідно.

 

Як інформує УМ, про все це написала британська газета The Guardian.

 

Згідно виступу глави МЗС Домініка Раабе перед членами парламенту, відповідні маневри «продовжаться».

 

Нагадаємо, що британський есмінець HMS Defender, перебуваючи в Чорному морі, після тренувальної взаємодії з Військово-морськими силами України йшов 23 червня з Одеси до наступного місця свого візиту, Грузії, найкоротшим маршрутом, що пролягає поблизу Севастополя.

 

Росія тоді залучила свою берегову охорону і авіацію в намаганні змусити корабель вийти з територіальних вод, які Росія, на порушення міжнародного права, нині вважає своїми. Але британський корабель не змінив курсу.

 

За повідомленнями Росії, її кораблі робили попереджувальні постріли, а літаки скидали бомби попереду за маршрутом есмінця. Британія заперечила це і заявила, що росіяни проводили поблизу свої навчання, про які на кораблі знали.