Британський корабель Trent прямує у Чорне море

12:34, 16.05.2021
Британський корабель Trent прямує у Чорне море

Патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії OPV "Trent" (Р224).

Патрульний корабель прибережної зони королівського флоту Великої Британії OPV Trent  прямує у Чорне море.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник проєкту Інститут Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у неділю.

 

«Моніторингова група Blackseanews та "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" повідомляє, станом на 09:00 (київський час) 16.05.2021 до протоки Босфор у напрямку Чорного моря підходить патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії OPV "Trent" (Р224)» - написав Клименко у соцмережах.

 

Зазначається, що це новий корабель, прийнятий до складу Королівського флоту в серпні 2020 року.

 

"Цікавий та вірний тренд вже помітний серед наших союзників - саме патрульні кораблі та патрульні операції із захисту судноплавства між Босфором та портами Одеської, Миколаївської та Херсонської областей нам потрібні сьогодні для блокування частини ризиків" - зазначив фахівець.

 

Як повідомляла "УМ", три російські кораблі нахабно перешкоджали військовим навчанням ВМС України та США у Чорному морі на відстані понад 100 морських миль від Одеси у суботу, 8 травня. Маневри проводилися більш ніж в 100 милях від Одеси під час 4-бального шторму, у той час як кораблі окупантів РФ намагалися перешкоджати навчанням.

 

Наступного дня до суден приєднався український патрульний катер "Старобільськ" для проведення вправ типу Passex.