У Кремлі назвали Україну частиною «російського світу»

12:59, 08.02.2021
У Кремлі назвали Україну частиною «російського світу»

Речник Путіна прокоментував контакти Москви з одним із лідерів ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Кремль вважає, що Україна нібито є частиною "російського світу". При цьому, російська влада обурена тим, що офіційний Київ це рішуче заперечує.

 

Як інформує, таку заяву зробив прессекретар російського президента – Дмитро Пєсков, повідомляють російські ЗМІ.

 

Речник Путіна прокоментував контакти Москви з одним із лідерів ОПЗЖ Віктором Медведчуком. Він підкреслив, що "російський світ" був та буде й надалі пріоритетом для Кремля.

 

"Російський світ був і залишатиметься пріоритетом для російської держави", – наголосив Пєсков. За його словами, Кремлю не подобається те, що Україна обрала лінію заперечення щодо цієї "спільності".

 

Зауважимо, що таку заяву прессекретар Путіна зробив на тлі санкцій проти соратника Медведчука та закриття проросійських каналів в Україні.

 

Раніше у Кремлі відреагували на блокування телеканалів ZIK, NewsOne і "112 Україна". Зокрема – попросили допомоги міжнародних організацій.

 

Блокування проросійських телеканалів стало наслідок запровадження санкцій проти депутата ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть щонайменше до 2026 року. РНБО ухвалило відповідне рішення на засіданні ввечері 2 лютого.
 

У Зеленського переконані, що скасувати указ президента неможливо. Мовляв, юридично рішення РНБО є повністю бездоганним.

 

Очільник МЗС Дмитро Кулеба Україна має бути готовою до відповіді Путіна, – Кулеба про блокування каналів Медведчука переконаний, що Росія готує відповідь на такі дії України. Тому потрібно до цього готуватися.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".