Марія Мезенцева очолила українську делегацію в ПАРЄ

21:20, 11.01.2021
Марія Мезенцева очолила українську делегацію в ПАРЄ

Народна депутатка від “Слуги народу” Марія Мезенцева. (Фото з ФБ-сторінки Марії Мезенцевої)

Делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи змінила голову делегації України в ПАРЄ під час онлайн засідання в понеділок.

 

Як повідомляє Україна молода, новим головою стала народна депутатка від “Слуги народу” Марія Мезенцева.

 

Нардеп від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко написав з цього приводу в соцмережах:

 

«Після більш ніж трьохгодинних дебатів делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн засіданні замінила главу делегації України в ПАРЄ. Замість Єлизавети Ясько нею стала нардеп від “Слуги народу” Марія Мезенцева. За неї проголосувало 10 членів делегації від “Слуги народу”, два представники ОПЗЖ і представник “За Майбутнє».

 

Гончаренко додав, що представники “ЄС”, “Голосу”, “Батьківщини” й деякі “Слуги народу” за це призначення не голосували.

 

Водночас, у партії «Слуга народу» зазначають, що пані Мезенцева «ще до того як стати депутаткою парламенту, активно співпрацювала з іншими делегаціями та дипломатичними колами, займаючись міжнародною діяльністю».

 

 Тоді як «Єлизавета Ясько, яка обіймала цю посаду раніше, лишається дуже важливим членом делегації та продовжує на рівні з усіма іншими працювати на благо країни».

 

Сама ж пані Ясько підтвердила, що її зняли з посади її однопартійці та представники ОПЗЖ. І розповіла журналістам, що у неї виникли серйозні розбіжності з деякими колегами зі «Слуги Народу»:

 

«Корупція та девальвація совісті стали нормою життя для деяких моїх колег по фракції. До цього додалося відверте схиляння перед російським порядком денним. Раніше мені наполегливо радили переглянути свою думку щодо принципових для України питань та інакше голосувати в парламенті та ПАРЄ. Я завжди відмовлялась, і ось вам відповідь».

 

Сама ж Марія Мезенцева написала у Facebook: «Дякую величезне колегам за підтримку! Дякую Єлизаветі Ясько за всю нелегку роботу, яка проведена! Дуже сподіваюся на подальшу конструктивну роботу! Готуємося до січневої сесії в Стразбурзі».

 

 

Зауважимо, що українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи поїде до Страсбурга на січневу сесію ПАРЄ, а не братиме участь у ній в онлайн-форматі.