Дубінський і Онищенко потрапили під санкції США за зв’язки з Росією

20:01, 11.01.2021
Дубінський і Онищенко потрапили під санкції США за зв’язки з Росією

"Слуга народу" Олександр Дубінський опинився під санкціями США.

Офіційний Вашингтон ввів санкції проти низки громадян та засобів масової інформації України через втручання у президентські вибори Сполучених Штатів.

 

Серед них нинішні і колишні нардепи, а також представники оточення нардепа Андрія Деркача, санкції проти якого США ввели раніше.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує сайт Мінфіну США в понеділок.

 

«Міністерство фінансів США з контролю за іноземними активами вжило додаткових заходів проти семи фізичних осіб та чотирьох суб'єктів, які є частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, яка має стосунок до Андрія Деркача. Російські дезінформаційні кампанії, спрямовані на американських громадян, є загрозою для нашої демократії», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що санкції ввели проти наступних осіб:

 

Олександра Дубінського – нардепа "Слуги народу";

Дмитра Ковальчука – помічника Деркача;

Костянтина Кулика – колишнього прокурора ГПУ

Олександра Онищенка – екснардепа-утікача;

Антона Симоненка, Андрія Теліженка, Петра Журавля – оточення Деркача.

 

Санкції також ввели проти сайтів:

 

"Ера-Медіа",

Only News,

NabuLeaks,

"Скептик".

 

У США назвали "Ера-Медіа" та NabuLeaks підставними ЗМІ в Україні, які розповсюджують брехню, а також належать Деркачу або контролюються ним. І уточнюють, що NabuLeaks створена нещодавно для дискредитації Національного антикорупційного бюро.

 

Усе майно та інтереси у власності цих об’єктів, які перебувають під юрисдикцією США, заблоковані, а громадянам США заборонено співпрацювати з ними. Крім того, також заблоковані будь-які організації, що на 50 відсотків чи більше належать цим особам.

 

Реагуючи на новину відомий телеведучий і політолог Тарас Березовець написав у соцмережах:

 

«Усі кращі люди Коломойського і Деркача отримали по повній… І це лише початок. В подальшому список може бути розширений за рахунок політичних агентів, пов’язаних з олігархом, у тому числі з партії «За майбутнє». Цікаво, чи буде коментувати потрапляння під санкції депутата з власної партії Володимир Зеленський? І чи буде внутрішнє українське розслідування щодо цих та інших персонажів?».

 

Як повідомляла «УМ», 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

 

Розвідка США назвала дії Деркача втручанням РФ в американські вибори. На початку вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Андрія Деркача й ще трьох громадян Росії. Активи громадян зі санкційного списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи.