Ігор Гладковський став підозрюваним у справі про хабар на 950 тисяч

15:54, 21.12.2020
Ігор Гладковський став підозрюваним у справі про хабар на 950 тисяч

Ігор Гладковський отримав статус підозрюваного.

Детективи НАБУ та слідчі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру в одержанні 950 тисяч гривень хабаря сину колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського - Ігорю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує НАБУ в понеділок.

 

При цьому, детективи бюро не вказують прізвище підозрюваного, проте його назвав  член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко із посиланням на своїх інсайдерів.

 

Слідство встановило, що Гладковський-молодший разом із низкою осіб у 2015-2017 роках реалізували корупційну схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК "Укроборонпром" із використанням ТОВ "Оптимумспецдеталь" та інших суб’єктів господарювання.

 

Завдяки зусиллям підозрюваного "Оптимумспецдеталь" отримувало преференції під час укладення договорів та розрахунків з підприємствами "Укроборонпрому". За що він отримував хабарі у розмірі 50% від суми незаконного прибутку учасників схеми.

 

У такий спосіб, пише НАБУ, лише за одним договором Гладковський отримав 950 тисяч гривень, і це не єдиний випадок – решту фактів наразі досліджують.

 

Розслідування зазначених фактів детективи здійснюють із листопада 2019 року, коли підслідність у справі визначили за НАБУ.

 

Загалом, слідство встановило вісім учасників корупційної схеми, реалізованої за участі "Оптимумспецдеталь". Із них дві особи засуджено, троє – на лаві підсудних. Ще троє залишаються підозрюваними.

 

В межах розслідування встановлено, що за час дії схеми "Укроборонпрому" поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому до бюджету не надійшло понад 49 млн грн.

 

Як повідомляла «УМ», 17 жовтня 2019 року детективи НАБУ затримали Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК). Йому повідомили про підозру у зловживанні владою, недостовірному декларуванні та порушенні законодавства під час здійснення тендерних закупівель.
 
 
 
Підозра не пов’язана зі скандалом з контрабандою російських деталей для заводів "Укроборонпрому", в якому фігурував Олег Гладковський і його син Ігор (так звана «справа Свинарчуків»).
 
 
 
19 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 15 грудня та визначив йому заставу у розмірі 10 мільйонів 623 тисячі 130 гривень. 
 
 
 
21 жовтня 2019 року Олег Гладковський вийшов з-під варти після внесення застави.