Олег Татаров хоче взяти участь у слідчих діях детективів НАБУ

10:02, 19.12.2020
Олег Татаров хоче взяти участь у слідчих діях детективів НАБУ

Олег Татаров може бути причетний до надання хабаря.

Скандально відомий заступник керівника Офісу президента Олег Татаров, якого НАБУ підозрює у хабарництві, нібито готовий прибути для проведення процесуальних дій в будь-який час до органу досудового розслідування.

 

Як повідомляє Україна молода, про це написав у соцмережах адвоката Татрова, колишній прокурор Олександр Кузьменко.

 

В якому саме провадженні пан Татаров готовий до процесуальних дій – захисник не повідомив.

 

При цьому, Олександр Кузьменко не згадує підозру в хабарництві, але наголошує, що Національне антикорупційне бюро розслідує знижку на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

 

«Засобами масової інформації поширюються недостовірні відомості про предмет досудового розслідування у кримінальному провадженні, в якому нібито повідомили про підозру моєму клієнту Татарову. Так, за повідомленнями ЗМІ, мова йде про справу "квартир для Нацгвардії". Насправді мова йде про фальсифікації НАБУ кримінального провадження про знижку на паркувальне місце в одному з житлових комплексів Києва», - написав захисник.

 

Раніше НАБУ повідомляло, що Татаров може бути причетний до надання хабаря за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня.

 

Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

 

Представники САП та НАБУ стверджують, що 18 грудня прийшли на Банкову і повідомили про підозру Татарову. Але Офісі президента заявили, що не пустили представників НАБУ вручити підозру Татарову, оскільки прохання правоохоронців нібито було незаконним.

 

Олег Татаров раніше він очолював юридичний відділ «Укрбуду». А за часів президентства Януковича, — був заступником начальника Головного слідчого управління МВС та одним із головних спікерів МВС стосовно Майдану. Він публічно виправдовував дії силовиків під час Революції Гідності.

 

Як вважають детективи НАБУ, Татаров причетний до фальсифікації експертизи у справі «Укрбуду». Він нібито передавав хабаря експерту, щоб той на папері зменшив суму збитків від афер із квартирами з 81,6 мільйона до 7 мільйонів гривень.

 

Також у НАБУ заявили, що вони вже підготували підозру Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила чотирьох прокурорів, які вели цю справу. В Офісі генпрокурора Венедіктової зміну прокурорів пояснили тим, що «справа набула резонансного статусу» і треба забезпечити «швидке, повне, неупереджене, всебічне та ефективне дослідження усіх обставин кримінального провадження».

 

Про причетність Татарова до схем в «Укрбуді» також повідомив Максим Микитась, який пішов на угоду зі слідством.