США визнають народжених на Курилах японцями

15:52, 06.12.2020
США визнають народжених на Курилах японцями

Японія претендує на Південнокурильські острови по Трактату про торгівлю і кордони 1855 року.

Державний департамент CША відтепер вважає уродженцями Японії людей, що народилися на Південних Курилах, які нині належать Росії.

 

У відповідь на це обурене МЗС Росії закликало Сполучені штати «знати свої кордони і червоні лінії».

 

Як інформує Україна молода, про це пише японська газета Hokkaido Shimbun з посиланням на правила проведення розіграшів грін-карт.

 

Зокрема, в інструкції Держдепу для бажаючих взяти участь у програмі Diversity Visa відзначається, що люди, які народилися на островах Хабомаї, Шикотан, Кунашир та Ітуруп, відносяться до Японії. А особи, які народилися на Південному Сахаліні, відносяться до Росії.

 

Через таку позицію російський МЗС звинуватив США в тому, що американці нібито ставлять під сумнів підсумки Другої Світової війни і "заохочують реваншизм".

 

«Потрібен ще один доказ, що США - ревізіоністська держава? За рішенням 1945 року Курильські острови відійшли СРСР... Знайте свої кордони і «червоні лінії», - йдеться у дописі МЗС РФ у соцмережах.

 

Зауважимо, що Японія претендує на Південнокурильські острови по Трактату про торгівлю і кордони 1855 року. В Японії територіальну суперечку з Росією офіційно називають питанням про "північні території".

 

При цьому Росія наполягає на тому, що Курили увійшли до складу СРСР за результатами Другої світової війни.

 

Як повідомляла "УМ", пам'ять загиблих під час атомного бомбардування 75 років тому вшанували під час меморіальної церемонії в японському місті Нагасакі 9 серпня 2020 року.