Варфоломій планує відвідати Україну в 2021 році

15:32, 30.11.2020
Варфоломій планує відвідати Україну в 2021 році

Зеленський вже двічі зустрічався з Варфоломієм.

Вселенський патріарх Варфоломій має намір відвідати Україну в серпні 2021 року.

 

Як інформує УМ, про це він заявив на літургії в Патріаршому соборі на Фанарі, пише Orthodox Times.

 

Відзначається, що на літургії був присутній прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і представники Кабміну.
 

 

Варфоломій оголосив, що відвідає Україну з офіційним візитом у День незалежності 24 серпня наступного року у відповідь на запрошення президента Володимира Зеленського.

 

Нагадаємо, Зеленський вже двічі зустрічався з Варфоломієм. Перший візит до патріарха в Стамбулі відбувся 8 серпня минулого року, а другий - 16 жовтня.

 

Вселенський патріарх Варфоломій разом із українськими церковними ієрархами і політиками сприяв отриманню томосу про автокефалію Православної церкви України. Україна залишається в центрі уваги лідера світового православ’я. 

 

Як повідомляла УМ, у березні задля боротьби з коронавірусом Вселенський патріарх Варфоломій наказав церквам припинити проводити служби й обряди. Окрім цього, патріарх закликав обмежити подорожі та залишатися вдома.

 

Вселенський Патріарх Варфоломій також подякував українській делегації, яка прибула в Стамбул з нагоди його 80-річчя, за увагу до нього, привітання з ювілеєм та передав своє благословення для українців.

 

Вселенський патріарх Варфоломій вважає Голодомор 1932-1933 років в Україні однією з найбільш трагічних подій в історії людства.