Винні «гопники вищого рангу»: Фокін про своє звільнення з ТКГ

12:35, 26.11.2020
Винні «гопники вищого рангу»: Фокін про своє звільнення з ТКГ

олітик заявив, що раніше його ніколи не звільняли з роботи й не відсторонювали.

Вітольд Фокін  відмежувався від Леоніда Кравчука, наголосивши, що той на усі випадки життя має свій спосіб маскування. Також він висловився про тих, хто звільнив його з Тристоронньої контактної групи.

 

Як інформує УМ, претензії на адресу свого керівника в українській делегації в ТКГ та людей, що посприяли його звільненню звідти Фокін висловив в інтерв'ю "КП в Україні". Політик заявив, що раніше його ніколи не звільняли з роботи й не відсторонювали.

 

Досить негативно Фокін висловився про свого керівника в ТКГ Леоніда Кравчука. Він наголосив: до роботи у ТКГ не мав ні потреби, ні інтересу з ним спілкуватися. Він назвав його "хорошим маскувальником", що вміє пристосовуватися до будь-якої політичної ситуації.

 

"Ми з Леонідом Макаровичем різні люди. Він по-своєму унікальний, на всі випадки життя у нього є свій спосіб маскування, свій ідеологічний камуфляж. Легко змінюючи свої переконання, він пристосовується до будь-яких обставин заради власного добробуту, а для мене завжди – "краще бути, ніж здаватися"", - сказав Фокін.

 

Про своє перебування у складі української делегації в ТКГ політик каже: мовляв, повірив людям, що довіри не заслуговують.



На думку Фокіна, політична еліта, яка прийшла до влади після Революції Гідності, не зацікавлена в припиненні війни на Донбасі, бо та "приносить високі доходи" і будь-який рух до миру вона нібито сприймає як замах на свій бізнес.

 

"З такими людьми (як він – ред) вони не церемоняться, спускають з повідка зграю гопників, які ганьблять людину, не зважаючи ні на вік, ні на авторитет, ні на заслуги", - висловився перший український прем’єр.

 

Фокін уточнив, що під "гопниками" має на увазі "соціальний прошарок малоосвічених, погано вихованих і агресивно налаштованих людей". За його словами, вони легко можуть принизити і образити людину без видимої користі для себе. Так, вважає політик, трапилося і з ним у ТКГ.

 

"Гопник може зірвати з голови шапку і закинути її на дерево, відняти у першокласника букет, призначений улюбленій вчительці, і жбурнути в калюжу. Моя поява в складі української делегації в ТКГ насторожила політиків, які наживаються на війні, і вони нацькували на мене гопників вищого рангу", – художньо підсумував ситуацію Фокін.



Нагадаємо, пд час свого короткого перебування на посаді першого заступника глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін зробив кілька скандальних заяв, які суспільство піддало жорсткій критиці.

 

Так, він заявляв, що не бачить жодного підтвердження, що на Донбасі триває війна між Україною та Росією.

 

До цього він наполягав, що необхідно забезпечити амністію для всіх бойовиків на Донбасі.Також Фокін розповідав, що необхідно на Донбасі потрібно провести місцеві вибори.

 

Зауважимо, що ще один скандал був пов’язаний з тим, що внучка Вітольда Фокіна, Марія, натякнула, що її дідуся могли призначити у ТКГ завдяки її контактам з главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком.

 

Суспільство дуже гостро відреагувало на такі заяви Фокіна. А політики одразу ж почали вимагати його звільнення.

 

Зрештою, 30 вересня Фокіна звільнили з посади першого заступника глави української делегації в ТКГ щодо врегулювання миру на Донбасі.