Партія Порошенка вимагає провести позачергове засідання Ради через питання ФОП і е-декларування

16:52, 18.11.2020
Партія Порошенка вимагає провести позачергове засідання Ради через питання ФОП і е-декларування

Ірина Геращенко (в центрі) у Раді.

Фракція партії «Європейська Солідарність» вимагає терміново провести позачергове засідання Верховної Ради і врегулювати питання ФОПів та антикорупційного законодавства.

 

Як повідомляє Україна молода, про відповідну ініціативу інформує співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко, яка також оприлюднила текст документу на ім’я спікера парламенту в соцмережах.

 

Документ разом із пані Геращенко підписав і інший співголова фракції «ЄС» Артур Герасимов.

 

«Європейська Солідарність» вимагає проведення позачергової сесії з вичерпним переліком питань: вирішення проблем ФОП і закони, що стосуються е-декларування, конституційної кризи. Сподіваємося, нам видадуть підписні листи і колеги з інших фракцій підтримають цей порядок денний. Справедливо, якщо в цей день поставимо й питання звільнення Гетьманцева з посади керівника податкового комітету. Відповідні постанови зареєстровані, ми їх підписали. Ми навіть готові зібратися на цю сесію у вихідний день. Попри карантин», – пише Ірина Геращенко.

Геращенко зауважила, що у Зеленського і його монобільшості бракує політичної волі для повернення антикорупційних норм.

 

 

«Три тижні тому в ефірі телеканалу він грозив КС і ВР розпуском, розгоном, карами небесними, і потім десь скукожився і зник. У Верховній Раді створили робочі групи по напрацюванню нових законів по е-декларуванню, хоч 15 законопроектів вже зареєстровано – бери і приймай, який найбліьш адекватний. Так само і з ФОП – проблему заговорили, людей кинули, але створили чергову робочу групу», – зауважує співголова фракції.

 

Пан Геращенко додає: «Зелений шалений принтер зламався і нічого здравого не продукує. Питання виключно в політичній волі, і не потрібно чекати грудня, МВФ, кінця світу, аби допомогти малому бізнесу чи повернути відповідальність за недостовірне декларування».

 

Нагадаємо, напередодні представники "За майбутнього" та "Батьківщини" говорили, що зареєструють проєкт постанови щодо звільнення Гетманцева, якщо Рада не ухвалить рішення про відтермінування касових апаратів для ФОПів. І Рада таки провалила цей законопроєкт.

 

Закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі 17 жовтня підписав президент Володимир Зеленський.

 

Вони запроваджують з 1 січня 2020 року обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування.

 

Разом з цим, передбачається, що підприємці зможуть замість купівлі касових апаратів і видачі паперових чеків завантажити на свій смартфон, планшет чи комп’ютер  відповідний додаток і видавати за його допомогою електронні чеки.

 

Водночас у листопаді депутати хотіли відтермінувати запровадження в Україні обов'язкових касових апаратів для ФОПів. Зазначали, що через пандемію малий та середній бізнес потерпає. Однак голосування у Раді провалили.