Лозінський, засуджений за вбивство, переміг на місцевих виборах на Кіровоградщині

12:29, 26.10.2020
Лозінський, засуджений за вбивство, переміг на місцевих виборах на Кіровоградщині

Представники місцевої виборчої комісії заявили, що перемога Лозінського була "впевнена".

Колишній нардеп Верховної Ради Віктор Лозінський переміг на виборах голови Підвисоцької ОТГ Голованівського району, що на Кіровоградщині. Саме у цьому районів Лозінський, за версією слідства, зчинив вбивство у 2009 році.

 

Представники місцевої виборчої комісії заявили, що перемога Лозінського була "впевнена", повідомляє BBC Україна.

 

Водночас у комісії зауважили, що оформлення протоколів ще триває. А висновки представники місцевої виборчої комісії є лише попередніми.

 

Головним суперником екснардепа був кандидат від "Слуги народу" Сергій Баліцький. Напередодні голосування чоловік скаржився на погрози з боку колишнього політика.

 

Зараз Підвисоцька ОТГ належить до Голованівського району, де в 2009 році й сталось вбивство. Пан Баліцький заявляв про погрози з боку Лозінського, але той заперечував це.

 

Сам Лозінський напередодні виборів дав інтерв'ю, в якому назвав себе директором агропідприємства й заявив, що добився справедливості й зняв усі судимості.

 

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року в результаті конфлікту на території мисливських угідь з Лозінським, а також колишніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським, був убитий Валерій Олійник.

 

У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. 

 

У лютому 2016 року Бориспільський райсуд звільнив умовно-достроково Віктора Лозінського за так званим "законом Савченко", хоча в Державній пенетенціарній службі повідомляли, що покарання зменшили через погане здоров'я засудженого.


Після цього у квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського, засудженого за вбивство.

 

6 травня 2019 року Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість з Лозінського. На переконання суду, після відбуття покарання у вигляді позбавлення волі Лозінський своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів своє виправлення.