Вступ в НАТО: Україна має відповісти на комплекс питань

10:35, 02.10.2020
Вступ в НАТО: Україна має відповісти на комплекс питань

Як наголосив генерал ЗСУ Кривонос, повинен бути опрацьований план

Збройні сили готові стати частиною спільних сил НАТО. Зараз постає питання не в політичній волі України, а в готовності НАТО нас прийняти.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв'ю програмі "Є питання" на 24 каналі розповів заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос. І наголосив, що вступ України в НАТО – це насамперед цілий комплекс питань, на які нам потрібно відповідати.

 

За словами Кривоноса, це стосується не військового напрямку, а політичного: державного устрою і певних питань, які стосуються взаємовідносин всередині держави.

 

На запитання журналіста, чи можливий взагалі в найближчих перспективах вступ України в НАТО, Кривонос відповів: "Все можна, але треба чітко розуміти – до чого і що робити".


Як наголосив генерал ЗСУ, повинен бути опрацьований план, і щоб кожен на своєму місці розумів, що він повинен зробити. Це пришвидшить вступ України в НАТО.

 

"Ми розуміємо, що за військово-економічним потенціалом ми самі не спроможні довгий час боротися у відкритій війні. Але завдяки підтримці наших союзників просто цієї окупації може не бути", -  вважає Кривонос.

 

За його словами, військові навчання – перший крок

 

"Наразі навчання, які були проведені на території України разом з американськими, литовськими і британськими колегами показали, що ми вийшли на той рівень, коли ми можемо співпрацювати", – ствердив Кривонос.

 

Як повідомляла УМ, "Об'єднані зусилля-2020" розпочались 22 вересня. Вони відбуваються на всіх військових полігонах України та в акваторіях Чорного й Азовського морів.

 

До проведення стратегічного командно-штабного навчання вперше залучають військові підрозділи збройних сил США та Великобританії для спільного виконання навчально-бойових завдань.

 

У навчаннях беруть участь військові підрозділи збройних сил США і Великобританії, а за їх проведенням спостерігають майже 200 іноземних військових радників та спостерігачів.

 

До артилерійських систем, танків, бойових кораблів й авіації залучають новітні комплекси "Нептун", "Вільха" та безпілотні ударні літальні комплекси "Байрактар".

 

Над Києвом та кількома іншими містами України пролетіли американські конвертоплани, а також стратегічні бомбардувальники, які беруть участь у спільних українсько-американських навчаннях.