Рада заслухає урядовців Резнікова і Шкарлета

13:06, 14.09.2020
Рада заслухає урядовців Резнікова і Шкарлета

Дмитро Разумков під час погоджувальної ради парламенту. (Фото Верховної Ради України)

Погоджувальна рада парламенту ухвалила рішення заслухати з проблемних питань віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова та виконувача обов'язків міністра освіти Сергія Шкарлета під час години запитань до уряду 18 вересня.

 

Як повідомляє «Україна молода», таке рішення ухвалила погоджувальна Рада під головуванням спікера Дмитра Разумкова у понеділок.

 

Зокрема, представники фракцій у своїх виступах висловили бажання запросити саме цих представників уряду, зважаючи на проблеми із різночитанням результатів перемовин на рівні радників країн "нормандського формату" та питання захисту вчителів в умовах наростання темпів захворюваності на коронавірус в Україні.

 

Представники опозиції пропонували піти ще далі: зокрема нардеп "Європейської солідарності" Ірина Геращенко закликала скликати закрите засідання Ради за участю президента Володимира Зеленського, а член "Батьківщини" Сергій Соболєв закликав главу держави виступити із щорічним зверненням перед нардепами, зважаючи на загрозливу тенденцію з розширенням пандемії.

 

Тоді як спікер Разумков, за підсумками обговорення, визначив інший формат. За його словами, запрошення президента на годину запитань до уряду – не відповідає регламенту.

 

Тоді як спікер Разумков, за підсумками обговорення, визначив інший формат. За його словами, запрошення президента на годину запитань до уряду – не відповідає регламенту.

 

"Буде виглядати наступним чином: 20 хвилин виступу Резнікова, до 21 хвилини запитання від депутатських фракцій та груп і 20 хвилин запитання до виконуючого обов’язки міністра освіти Сергія Шкарлета", - підсумував голова Верховної Ради.

 

Як повідомляла "УМ", глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що головним результатам переговорів 11 вересня в Берліні у «нормандському форматі» на рівні політичних радників є домовленість про продовження режиму «тиші» на Донбасі.
 

Ексміністр освіти Ганна Новосад обурена тим фактом, що на систему освіти виділено 00,00 грн з фонду протидії COVID-19, тоді як під час створення цього фонду навесні 2020 року у системи освіти забрали 5 млрд гривень.

 

Освітні експерти просить уряд виділити державну цільову освітню субвенцію на зарплати педагогам. Джерелом освітньої субвенції вони пропонують фонд "COVID-19", адже саме до нього з бюджету МОН забрали понад 4,9 мільярда гривень, а повернули лише 52 мільйони, які довелося повернути учням за скасоване пробне ЗНО.