Фокін познайомився із Єрмаком завдяки онучці Марії

09:18, 14.09.2020
Фокін познайомився із Єрмаком завдяки онучці Марії

Марія і Вітольд Фокіни.

Співачка Марія Фокіна, онука першого прем’єр-міністра Вітольда Фокіна розповіла, що саме вона познайомила дідуся із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

 

Тож Марія стверджує, що причетна до рішення свого діда увійти до складу Тристоронньої контактної групи у Мінську.

 

Як передає «УМ», про це Марія Фокіна в ефірі програми "Світське життя".

 

"Ви знаєте я сама особисто познайомила мого дідуся з Андрієм Єрмаком. Бо це мій друг. І це було наше особисте рішення, щоб дідусь почав займатися цим (питанням Донбасу в ТКГ – Ред.)", - сказала Марія Фокіна.

 

За її словами, дідусь Вітольд не знав, що його онука дружить із керівником ОП: "Він не знав, що Андрій Єрмак це мій добрий друг дитинства. І Андрюші якраз потрібна була допомога із ситуацією".

 

Марія запевняє, що погляди Єрмака та першого прем’єра у питанні Донбасу схожі. "Він не любить пресу, але вони знайшли спільну мову із Андрюшою, Андрієм Борисовичем, як вони можуть закінчити цю війну".

 

Пані Фокіна каже, що дружить із Єрмаком із часу, коли їй було 18 і донині: "Бачимось досить часто (із Єрмаком – Ред.), навіть зараз".

 

Як повідомляла «УМ», 18 серпня президент Володимир Зеленський увів до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Вітольда Фокіна.

 

Тоді як українці зареєстрували петицію з вимогою звільнити Вітольда Фокіна з посади заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі через його скандальні заяви щодо Донбасу. 
 
 
Голова української делегації у ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук пообіцяв, що українська делегація на засіданні обговорить останні висловлювання його заступника Вітольда Фокіна з приводу амністії бойовиків Донбасу.