У Порошенка спростовують фейк Жванії

22:48, 22.07.2020
У Порошенка спростовують фейк Жванії

На вихідних Петро Порошенко побував на Тернопільщині. Зокрема, й на Всеукраїнській прощі у Зарваниці. (Фото з ФБ-сторінки Петра Порошенка)

Партія «Європейська солідарність» відреагувала на заяви Давида Жванії, про те, що п'ятий президент і його команда нібито «захопили владу в 2014 році», купивши підтримку в Євросоюзі і пообіцявши олігархам вигоди.

 

Як передає «Україна молода», про це заявляє пресслужба "Європейської солідарності" в коментарі «Українській правді» у середу.

 

«Українці здавна кажуть, брехнею увесь світ обійдеш, а назад не повернешся. Це про заяву Жванії - суцільний фейк. Але з ним таке вже не вперше. Жванія настільки часто змінював політичну позицію, що цілком логічно виглядає завершення його кар’єри на службі у Кремля», - зазначили у партії Порошенка.

 

За даними «ЄС», останні роки «Давид Важаєвич рідко буває в Києві, але він частий гість в Росії».

 

«І не лише для того, щоб взяти участь у телешоу пропагандиста Соловйова», - додають у партії.

 

Раніше Давид Жванія виступив із відеозаявою, мовляв, п'ятий президент і його команда захопили владу в 2014 році, "купивши" підтримку в Євросоюзі і пообіцявши олігархам вигоди.

 

Жванія стверджує, що разом із Павлом Клімкіним нібито брав участь «у передачі 5 мільйонів євро через посольство України в Німеччині для одного дуже високопоставленого на той час єврочиновника».

 

Утім, ексміністр МЗС Клімкін заперечив заяву Жванії.