Реформа Ради: «слуги народу» готують новий закон про опозицію

13:37, 19.07.2020
Реформа Ради: «слуги народу» готують новий закон про опозицію

Галина Третьякова нині опікується законом про опозицію.

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова заявила, що у Верховній Раді зараз працюють над так званим законом про опозицію, в якому будуть передбачені важливі зміни в роботі парламенту.

 

Як повідомляє "УМ" з посиланням на інетрв"ю Галини Третьякової "Громадському", у новому законі про опозицію будуть передбачені важливі зміни в роботі Верховної Ради.

 

Третьякова зазначила, що однією з її пропозицій у робочій групі з обговорення цього проєкту закону є розписати, як працює коаліція, а не тільки, в який спосіб опозиція може просувати свої ідеї.

 

"Дуже часто кажуть, що коаліційна угода — це оці реформи чи політики, які записані в коаліційній угоді. Це суть угоди, але має бути ще велика частина коаліційної угоди, яка називається «організаційна частина", і її можна перекласти на просту мову: "Як ми домовляємося", щоб була прийнята ця політична програма», — пояснила депутатка.

 

За її словами, це допоможе налагодити співпрацю між депутатами та уникнути бійок та негативних явищ у парламенті. Третьякова назвала це «великою парламентською реформою», яка ще не виписана.

 

Окрім цього депутатка зазначила, що в законі буде чітко прописані дії роботи парламенту. 

 

 "Однією з нагальних потреб сьогодні є підготовка закону, його готують наразі в групах, кажуть, що це закон про опозицію. Насправді парламент потребує змін не тільки в опозиції, а і в коаліції", - додала депутатка.

 

На її думку, має формуватися велика "організаційна частина" коаліційної угоди, в якій буде розписано, яким чином політичні сили домовляються працювати у Раді.

Третьякова впевнена, що це допоможе налагодити співпрацю між депутатами та уникнути бійок і негативних явищ у парламенті. Вона назвала це "великою парламентською реформою", яка ще не виписана. 

 

Нагадаємо, монобільшість у парламенті планує у вересні представити на обговорення законопроєкт про опозицію. Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук наголошував на важливості закріплення «каталогу прав опозиції», а також він хоче гарантій, що ці речі не зміняться незалежно від того, хто буде у владі.

 

Серед ймовірних сценаріїв — внесення до Конституції положення, що закон про опозицію і зміни до нього ухвалюють 300 голосами депутатів, тобто конституційною більшістю.

 

Як повідомляла "УМ", Галина Третьякова нещодавно зазнала скандальної "слави" заявивши, що "від безробітних народжуються діти сумнівної якості".