«Слуги» аплодували: Волошин із ОПЗЖ заявив про відсутність суверенітету України

15:22, 17.07.2020
«Слуги» аплодували: Волошин із ОПЗЖ заявив про відсутність суверенітету України

У депутатських колах говорять, що Волошин наговорив на кримінал.

Народні депутати з фракції "Слуга народу" аплодували на виступ нардепа з ОПЗЖ Олега Волошина у стилі кремлівської пропаганди під час розгляду Верховною Радою постанови щодо нелегітимного проведення голосування по поправках до Конституції РФ на тимчасово окупованій території України - в Автономної Республіці Крим та місті Севастополі.

 

Як інформує УМ, Олег Волошин із трибуни почав кричати про "знищення останніх російськомовних шкіл" в Україні.


Потім заявив про Крим: "Хто захоче повертатися до країни, де всі жебракують? Яка не має суверенітету. Я вчора спеціально не прийшов на це урочисте зібрання, тому що немає що відзначати".

 

Йому почали гукати "Ганьба!".

 

Далі Волошин кричав про "здали" Крим.

 

На виступ ОПЗЖ аплодували народні депутати з фракції "Слуга народу".

 


До спікера Дмитра Разумкова з обуренням підійшла нардеп від "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

 

"Я звертаюся до всіх у цій залі. Ми вчора з вами святкували річницю декларації про державний суверенітет. І давайте в цьому залі ніколи не будуть підійматися питання, які хоч якось під сумнів будуть ставити незалежність, державний суверенітет, свободу і територіальну цілісність нашої держави".


Тим часом у депутатських колах говорять, що Волошин наговорив на кримінал.

 

"Представник ОПЗЖ Волошин щойно здійснив злочин. Це стаття", - заявила у Twitter депутатка Софія Федина.

 

Народні депутат фракцій "Європейська Солідарність", "Голос" і "Слуга народу", а також представники депутатських груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра" вимагають від голови Верховної Ради Дмитра Разумкова направити запити в правоохоронні органи з метою перевірки висловлювань нардепа фракції "Опозиційна платформа - За життя" Олега Волошина про відсутність суверенітету в України, заявив співголова групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко в п'ятницю з трибуни в оточенні депутатів.

 

"Щойно ми стали свідками плювка представника п'ятої колони в українському парламенті в тисячолітню історію України. Плювок, який був здійснений у пам'ять мільйонів українців, які загинули в боротьбі за незалежність України, які поневірялися по таборах, в’язницях, психіатричних лікарнях. Фраза про те, що Україна не має суверенітету, сказана народним депутатом України, представником окремої фракції в цьому залі. Усі фракції і групи, які вийшли до цієї трибуни, вимагають від голови Верховної Ради належної реакції, направлення запитів і листів до правоохоронних органів, і українське суспільство дасть належну оцінку, тому що такий депутат Верховної Ради не може носити ім'я народного обранця вільної, незалежної України", - сказав він.