Бужанський відповів на виклик Геращенко пропозицією написати твір

17:01, 16.07.2020
Бужанський відповів на виклик Геращенко пропозицією написати твір

Бужанський потрапив до Ради як мажоритарник "Слуги народу".

Автор скандального законопроєкту про скасування обов’язкового навчання українською мовою в навчальних закладах Максим Бужанський, депутат від "Слуги народу", відповів на виклик депутата "Євросолідарності" Ірини Геращенко, яка запропонувала йому написати диктант.

 

Як інформує УМ, свою відповідь він написав у Telegram-каналі.

 

 "Друзі, дуже шановні люди підказують мені, що диктант, це четвертий клас. І якщо Ірина Геращенко хоче зі мною в чомусь змагатися, я вибираю твір",- написав депутат.

 

Бужанський потрапив до Ради як мажоритарник "Слуги народу". Обирався у 25 окрузі, що в Дніпропетровській області. Він член комітету Ради щодо правоохоронної діяльності. На час обрання працював менеджером в ТОВ "Арна".

 

Як повідомляла УМ, у Києві під будівлею Верховної Ради проходить акція на підтримку "мовного закону", розгляд якого сьогодні має завершити парламент.

 

17 червня гуманітарний комітет Ради не підтримав законопроєкт №2362 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти” авторства “Слуги народу” Максима Бужанського, що дозволяє навчання в школах не державною мовою.

 

Разумков підтримав розгляд законопроєкту Бужанського про скасування вивчення предметів українською у школах.

 

Українців закликали під Верховну Раду на мітинг проти законопроєкту Бужанського.

 

До речі, про так званий "мовний" законопроєкт якогось бужанського" жорстко висловився екснардеп, керівник УДА Дмитро Ярош.