Угода про асоціацію з ЄС: Порошенко привітав із річницею підписання

14:34, 27.06.2020
Угода про асоціацію з ЄС: Порошенко привітав із річницею підписання

Порошенко під час підписання угоди про асоціацію України і ЄС. (Фото з ФБ-сторінки Петра Порошенка)

П’ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко привітав українців із шостою річницею підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом в суботу, 27 червня.

 

На його думку, Україна повинна бути в Європейському Союзі, і завдання влади -  наближати цей день.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Порошенко написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

Нардеп наголошує, що членство в ЄС відповідає волі більшості українців, закріплене у Конституції і є цивілізаційним вибором заради миру, стабільності і добробуту.

 

"Рівно шість років сьогодні виповнюється з того моменту, як мені випала велика честь й історична місія поставити свій підпис під Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. Після революційних подій на Майдані та зрадницької позиції влади Януковича цей крок отримав ще більшої символічної ваги. Одним підписом ми заклали незламний фундамент європейської інтеграції України", – наголошує Петро Порошенко.

 

І додає: "Далі будуть і тривала боротьба за її ратифікацію, і спротив російському агресору будь-що зупинити запуск Угоди на повну силу. Ми вистояли і перемогли. Уклавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, Україна як європейська держава, що поділяє спільні цінності демократії і верховенства права, зафіксувала свій суверенний вибір на користь майбутнього членства в ЄС".

 

На думку експрезидента, «Угода з ЄС — це інструмент всеохоплюючої та системної підготовки до досягнення цієї мети».

 

«Це дороговказ нашого руху до Євросоюзу — спільноти вільних та процвітаючих народів. Попри невимовні складнощі, економічну турбулентність та війну з агресором ми робили все можливе і неможливе для повернення до спільного європейського дому. Отримали безвіз. Створили зону вільної торгівлі. Поглиблювали секторальну інтеграцію. Ми були амбітними та наполегливими!», – зазначив Порошенко.

 

Політик зауважує, що нинішня влада голосно декларує прихильність євроінтеграційному курсу, і хотілося, щоб ці декларації перетворилися у реальні справи.

 

"Уточню: не у справи проти Порошенка ще й за підписання Угоди чи безвіз, а в реальні досягнення на шляху до нашого вступу в ЄС. А завдань чимало: оновлення Угоди, інтеграція до цифрового та енергетичного ринків, спільний авіаційний простір, асоціація з Шенгеном, і, нарешті, перспектива членства", – пише лідер "Європейської Солідарності".

 

І резюмує: "Нікому не дозволено переглянути чи, не приведи Боже, відвернути Україну з обраного курсу та повернути Український народ в московське стійло".

 

Раніше Петро Порошенко заявив, що попри тиск з боку Росії, Європейський Союз прийняв мужнє і вольове рішення про надання Україні безвізового режиму.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Порошенко привітав українців з третьою річницею безвізового режиму з Євросоюзом і запевнив, що новій владі не вдасться зупинити євроінтеграційний рух нашої країни.