Подвійне громадянство легалізує російські паспорти на Донбасі – Геращенко

15:41, 19.05.2020
Подвійне громадянство легалізує російські паспорти на Донбасі – Геращенко

Вона нагадала, що анексія українського Криму почалася з незаконної паспортизації населення півострова.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила, що законопроєкт про подвійне громадянство фактично легалізує російські паспорти на окупованих територіях Донбасу.

 

Як інформує УМ, про це вона написала у себе на сторнцы в Фейсбук

 

«Європейська Солідарність» проти легалізації російських паспортів. Зеленський і слуги не розуміють ризик подвійного громадянства або ж роблять вигляд, що не розуміють. Тим часом російські змі пишуть, що лише цього року РФ роздала на окупованих територіях 100 тисяч паспортів. А українська влада збирається проводити там вибори..", - зазначила Геращенко.

"Закон про подвійне громадянство - це фактично дасть можливість визнати окупаційні адміністрації та легалізувати їхню участь в українських місцевих виборах", - цитує водночас інтерв"ю Ірини Геращенко  пресслужба "ЄС".

 

"Дуже чітка тактика здачі національних інтересів і знищення української армії. Зверніть увагу, що на порядку денному немає жодного закону, який стосується економіки чи лікарів. Натомість є закон про громадянство, який, по суті, легалізує російські паспорти на території України", – наголосила Геращенко.

 

Вона нагадала, що анексія українського Криму почалася з незаконної паспортизації населення півострова.

 

"Сьогодні Путін пачками роздає на окупованому Донбасі паспорти. І українська влада заявляє при цьому на повному серйозі, що вона там збирається проводити вибори одночасно з місцевими виборами по всій території України", – зазначила Геращенко.

 

Вона застерегла, що така ініціатива легалізує терористичні угруповання на Донбасі.

 

"А хто буде обирати українську владу там? Люди з російськими паспортами? Це просто буде легалізація маріонеткових режимів, це буде просто підігрування тезам Кремля про "громадянський конфлікт" і це буде повна здача національних інтересів", – підкреслила співголова фракції "Європейська солідарність".

 

Як повідомляла УМ, 19 травня Верховна Рада через дискусії у фракції «Слуга народу», прийняли рішення усунути з порядку денного розгляд законопроєкту, який дозволяє подвійне громадянство в Україні.