Порошенко вважає російське «побєдобєсіє» інструментом гібридної війни проти України та Європи

11:24, 10.05.2020
Порошенко вважає російське «побєдобєсіє» інструментом гібридної війни проти України та Європи

П'ятий Президент України Петро Порошенко вважає, що навіжене російське "побєдобєсіє" - це інструмент їхньої гібридної війни проти України і всієї європейської цивілізації.

 

Про це він сказав у своєму виступі на Міжнародній конференції до 75-річчя закінчення Другої світової війни.

 

За словами Порошенка, українці воювали проти гітлерізму не лише у лавах Червоної армії, але й в УПА, і в арміях держав антигітлерівської коаліції, і в рухах опору європейських країн. Тому ми маємо пишатися своєю роллю у боротьбі проти нацизму і шанувати внесок інших народів.

 

“А от Москва намагається привласнити спільну перемогу антигітлерівської коаліції. На це можна було би спозирати з іронією, якби ця приватизація стосувалася лише минулого”, – зазначив Петро Порошенко.

 

Він підкреслює, що навіжене російське “побєдобєсіє” – це інструмент їхньої гібридної війни проти України і всієї європейської цивілізації.

 

“Путін до міжнародного права ставиться так, як свого часу Гітлер. Україну він так само розглядає як “життєвий простір” для своєї імперії. А українців взагалі не визнає окремим народом, подібно тому, як фюрер вважав німцями частину сусідніх народів”, – заявив п’ятий президент.

 

“Роль СРСР в перемозі над нацизмом 75 років тому не дає Росії жодних підстав зазіхати на суверенітет та територіальну цілісність України та інших держав. А гасло “Можем повторить”, інспіроване Кремлем, — це вже погроза явно не Україні. Вони мріють мити чоботи не лише в Дніпрі, а в Одері, Ельбі, Рейні”, – сказав Петро

 

П’ятий Президент Петро Порошенко заявив, що Україна стала ареною кривавого зіткнення двох тоталітарних режимів – націонал-соціалістичного та комуністичного.

 

Як повідомляла УМ, Петро Поршенко вважає, що зміна влади, яка сталася рік тому, віддалила перспективу вступу України до НАТО та Європейського Союзу.