Посол України Мельник пропонує ексканцлеру Шредеру парі щодо Криму

14:03, 03.05.2020
Посол України Мельник пропонує ексканцлеру Шредеру парі щодо Криму

Посол України у ФРН Андрій Мельник стверджує, що Крим повернеться в Україну ще за життя Шредера.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що заклики лобіста Кремля, колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера зняти санкції з Росії через те, що вони нібито не діють, є кращим доказом того, що вони працюють.

 

Пан Мельник також заочно запропонував Шредеру парі щодо його заяви про те, що  Крим нібито «ніколи не повернеться до складу України».

 

Як передає «Україна молода», так український дипломат Андрій Мельник  прокоментував інтерв'ю Шредера, яке вийшло в неділю, 3 травня в німецькому Tagesspiegel.

 

«Чим голосніше пан Шредер та інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі волають про те, що запроваджені проти Росії санкції є нібито «безглуздими», тим більш очевидним стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС та США чудово діють та надзвичайно боляче б‘ють у саме серце і без того кволої російської економіки, а відтак і політичного керівництва», - заявив Мельник у коментарі «Укрінформу».

 

Посол розцінює як «крик відчаю» намагання головного путінського лобіста в Німеччині «знову завести свою платівку» з вимогою скасувати санкції проти РФ.

 

Дипломат також зауважив, що попри всі зусилля ексканцлера, котрий, як відомо, є керівником ради директорів державної компанії «Роснєфть» та головою ради акціонерів «Nord Stream AG», отримуючи, мабуть, «незначну» винагороду за свої цинічні послуги із відбілювання кривавої війни Росії, йому так і не вдалося пробити глуху стіну потужної солідарності Федерального уряду Німеччини та всього німецького суспільства щодо незламної підтримки України.

 

Посол подякував офіційному Берліну та всім європейським і американським партнерам за «міцне дружнє плече», яке вони підставляють Україні протягом останніх 6 важких років. Українці це надзвичайно цінують, запевнив дипломат.

 

У відповідь на заяву Шредера, що Крим ніколи не повернеться до складу України, Мельник запропонував йому парі: «А що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що «жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим», то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топ-лобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заході».

 

Зазначимо, що в інтерв’ю Tagesspiegel Шредер запропонував зняти санкції з Росії, запроваджені у відповідь на незаконну анексію нею Криму та збройну агресію на сході України, через їхню, нібито, неефективність. Він також заявив, що Росія за будь-якого президента не поверне Крим Україні.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні посол України у ФРН Андрій Мельник відмовився від участі у церемонії вшанування 75-річчя завершення битви за Берлін. Адже влада німецької столиці запросила на церемонію покладання вінків не лише послів України і Білорусі, але й посла Росії, як дипломатів трьох держав, які раніше належали до Радянського Союзу.

 

За словами пана Мельника, навіть у найжахливішому кошмарі він не зміг би собі уявити спільне покладання вінків із представником держави-агресора.