На Банковій влаштували «літню терасу» для Зеленського

21:30, 02.05.2020
На Банковій влаштували «літню терасу» для Зеленського

Ресторатори вимагали від Зеленського переглянути так званий «велюровий карантин».

Переглянути так званий «велюровий карантин» вимагали від влади ресторатори, які влаштували акцію протесту під Офісом президента на Банковій у Києві в суботу.

 

Ресторатори закидають владі, що «велюровий карантин» передбачає умови, за яких «своїм» працювати можна, а іншим - ні.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють вітчизняні ЗМІ в суботу.

 

Відтак, пікетувальники вимагали дозволити відкриття літніх терас кафе і ресторанів під час карантину. І влаштували акцію, яка проходила у вигляді пікніка, виставивши перед президентським офісом столики і стільці та запрошуючи всіх охочих перекусити.

 

Ресторатори безкоштовно годували відвідувачів імпровізованого літнього майданчика. Запрошення отримав і президент України Володимир Зеленський, але він не вийшов поспілкуватися з київськими рестораторами.

 

Мітингувальники розгорнули плакат, на якому закликали "переглянути велюровий карантин", відсилаючи тим самим до недавньої історії з рестораном народного депутата від партії "Слуга народу" Миколи Тищенка "Велюр", в якому, всупереч забороні уряду, обслуговувалися клієнти під час карантину.

 

За останніми даними, під час карантину в Україні змушені були тимчасово закритися 30 тисяч ресторанів і кафе, без роботи залишилися 160 тисяч працівників.

 

Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе / кейтеринг) до карантину в Україні було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе чи бару до великого ресторану.

 

За словами нардепа Микити Потураєва, 12 тисяч з них вже ліквідовані (40% від загальної кількості). Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідувалися як підприємства".

 

Раніше ексдиректор Держслужби зайнятості Ольга Макогон зазначила, що в останні тижні щодня реєструється 5-7 тисяч безробітних по країні. Але рівень зростання  безробіття досі офіційно не визначений.

 

Як повідомляла «УМ», міський голова Черкас Анатолій Бондаренко відреагував на «полум’яний привіт», який йому передав напередодні президент України Володимир Зеленський через пом'яшення карантину для місцевого бізнесу. Пан Бондаренко пообіцяв: «Черкаси будуть чинити опір!».

 

Слідом за Черкасами карантин для бізнесу послабила влада Дніпра і Мукачевого.

 

Мер Дніпра Філатов заявив, що малий бізнес має заробляти, а не заздрити супермаркетам і ресторану «Велюр» у Києві.

 

Спротив окремих керівників місцевого самоврядування корумпованому керівництву держави нардеп від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко влучно назвала "Парад велюрових суверенітетів".