Путін скасував парад і акцію «Безсмертний полк» на 9 травня

11:55, 17.04.2020
Путін скасував парад і акцію «Безсмертний полк» на 9 травня

Парад та інші масові заходи, пов'язані із 75-річчям свята, відбудуться в 2020 році,

У Росії в зв'язку з пандемією коронавірусу скасували проведення військового параду, а також акції "Безсмертний полк" на День Перемоги 9 травня. За словами Путіна, для проведення параду 9 травня, підготовку вже потрібно було б розпочати, однак "ризики, пов'язані з епідемією, пік якої не пройдений, ще надзвичайно високі, і це не дає право починати зараз підготовку до параду та інших масових заходів".

 

Про це пі акцію ід час засідання Радбезу в режимі онлайн оголосив президент РФ Володимир Путін. Подія транслювалася російськими телеканалами, а також у мережі.

 

"Ризики в зв'язку з коронавірусом не дають мені права проводити підготовку до святкування 9 травня", – сказав Путін.

 

Він пообіцяв, що парад та інші масові заходи, пов'язані із 75-річчям свята, відбудуться в 2020 році, проте не уточнив, коли саме..

"Доручаю міністру оборони, керівникам силових відомств, органам влади всіх рівнів змінити графік і перенести підготовку до військового параду на Червоній площі, до парадів у регіонах, відкласти всі масові публічні заходи, які повинні були заплановані", – сказав Путін.

 

Як повідомляла УМ, розпал пандемії коронавірусу не змусив владу Росії відмовитися від ідеї проведення пропагандистського параду 75-річчя Перемоги у Москві 9 травня. Відтак, на репетицію параду зігнали тисячі військових.

 

Мер Харкова Геннадій Кернес хоче влаштувати «Безсмертний полк» на балконах 9 травня

 

17 лютого 2020 року депутат Верховної Ради від ОПЗЖ Вадим Рабінович запропонував сформувати парламентську делегацію до Москви для участі у параді до 75-річчя перемоги у Другій світовій війні.

 

Голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович застеріг від участі в російському "побєдобєсії" 9 травня, оскільки парад на Красній площі Росія використає для досягнення своїх політичних цілей.