Вадим Рабінович і Вадим Столар прогуляли найбільше засідань Ради

19:00, 05.04.2020
Вадим Рабінович і Вадим Столар прогуляли найбільше засідань Ради

Шестеро нардепів від ОПЗЖ прогуляли найбільше голосувань у Раді.

Народні депутати від фракцій ОПЗЖ, «Батьківщина» і «Слуга народу» найчастіше за колег з інших фракцій прогулювали голосування у Верховній Раді за останні півроку.

 

Зокрема, до трійки найбільших «прогульників» належать обранці від ОПЗЖ Вадим Рабінович (74% пропущених засідань), Вадим Столар (68,9%) і Денис Ісаєнко (61,8%).

 

Про це свідчать дані громадянської мрежі  "ОПОРИ".

 

У списку "прогульників" також опинилися:

 

Олександр Дубінський ("Слуга народу"), Анжеліка Лабунська ("Батьківщина"), Юлія Тимошенко ("Батьківщина"), Любов Шпак ("Слуга народу"),

 

Віталій Данілов ("Батьківщина"), Ігор Кісільов ("Опозиційна платформа — За життя"), Олег Волошин ("Опозиційна платформа — За життя"),

 

Дмитро Шенцев (позафракційний), Юрій Солод ("Опозиційна платформа — За життя").

 

 

Варто зазначити, що відповідно до ухвалених у жовтні змін до законодавства відвідуваність народними депутатами пленарних засідань вимірюється участю їх у голосуваннях. Тобто, якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях.

 

Таким чином Верховна Рада відмовилася від письмової реєстрації депутатів. До тих обранців, які не будуть брати участь у голосуваннях, тепер будуть застосовуватися фінансові санкції. Така процедура діє щодо тих депутатів, які пропустили більше 30% голосувань у парламенті.