Ексглава МЗС Леонід Кожара затриманий за підозрою у вбивстві Сергія Старицького

14:41, 25.03.2020
Ексглава МЗС Леонід Кожара затриманий за підозрою у вбивстві Сергія Старицького

Під час затримання і поліцейські, і Леонід Кожара були у захисних масках. (Фото з ФБ-сторінки Антона Геращенка)

У середу, 25 березня, поліція затримала колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожару за підозрою в умисному вбивстві ексдиректора каналу Інтер Сергія Старицького.

 


Про це у Фейсбук повідомила юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси родини потерпілого

 

"По справі вбивства Сергія Старицького через тридцять три дні повідомлено про підозру. Щойно Л. Кожару було зупинено на дорозі і, за результами досудового розслідування кримінального провадження, йому повідомлено про підозру у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України", - зазначено в тексті.

.

Тепер у слідства є 72 години, для того щоб обрати до підозрюваного запобіжний захід.

 

"Враховуючи тяжкість та спосіб вчинення злочину, особу підозрюваного та наявність ризиків передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України це має бути виключно тримання під вартою без визначення суми застави", - зазначають адвокати.

 

Водночас член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що зараз Кожару мають доставити до суду для обрання запобіжного заходу.

 

«У будинку Леонід Кожари було виявлено труп громадянина Старицького з вогнепальним пораненням, здійсненим із нагородної зброї власника будинку. Кожара і його дружина стверджували, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством. Слідчі і прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу Інтер і дійшли висновку, що він не міг сам себе застрелити», — заявив Геращенко.

 

 

Як повідомляла УМ, 21 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення про смерть чоловіка в будинку у селі Чайки Київської області.

 

Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, а потім смерть чоловіка у будинку кваліфікували як умисне вбивство. За інформацією ЗМІ, трагедія сталась у будинку міністра закордонних справ України у 2012-2014 роках Леоніда Кожари. 

 

Загиблий Сергій Старицький - колишній керівник телеканалу "Інтер", гендиректор телекомпанії "Тоніс" та один із власників рекламного холдингу Atlantic group.

 

2 березня юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси родини потерпілого, повідомила, що слідчий експеримент у будинку колишнього глави МЗС України Леоніда Кожари, де раніше знайшли тіло підприємця Сергія Старицького, не відбувся у зв'язку із відсутністю подружжя Кожар у будинку.

 

Поліція відклала слідчий експеримент в будинку Кожари