Нардеп Руслан Горбенко зліг до лікарні із коронавірусом

08:35, 24.03.2020
Нардеп Руслан Горбенко зліг до лікарні із коронавірусом

Руслан Горбенко (праворуч) заразився коронавірусом в Україні. (Фото з ФБ-сторінки Руслана Горбенка)

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Руслан Горбенко заразився коронавірусом в Україні. У обранця виявили позитивний результат на Covid-19 і поклали до лікарні.

 

Це вже третій випадок зараження коронавірусом серед народних депутатів.

 

Захворювання колеги підтвердила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ніч на вівторок.

 

За її словами, Руслан Горбенко із запаленням легень перебуває у столичній Олександрівській лікарні.

 

«У нашого колеги, нардепа від "Слуги народу" Руслана Горбенка, виявлено коронавірус. Зараз він перебуває в Олександрівській лікарні з лівостороннім запаленням легень», - написала Євгенія Кравчук у Facebook.

 

Депутатка стверджує, що Горбенко останній місяць не виїжджав закордон, "не відпочивав у куршевелях", тобто міг заразитися лише в Україні.

 

Пані Кравчук припустила, що він міг заразитися від колег з інших фракцій, в яких хвороба була діагностована раніше. І щодо цього зараз ведеться епідеміологічне розслідування.

 

За її даними, симптоми у нардепа проявилися 19 березня, тому, найвірогідніше, перебуваючи 17 березня на позачерговому засіданні Ради, він ще не міг заразити колег. Коло його близьких контактів зараз встановлює апарат Верховної Ради.

 

Кравчук повідомила, що комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, в який входить Горбенко, на засідання в останні 14 днів не збирався.

 

І наголосила, що фракція не припиняє роботу, а парламент продовжує працювати. Депутати пройдуть тести на вірус і на пленарні засідання будуть приходити у захисних засобах.

 

Заступниця голови фракції «Слуга народу» зазначила, що в будівлі Ради застосовані "безпрецедентні дезінфекційні процедури". Нардепи вже обмежили коло контактів до мінімуму, всі питання, які можливо вирішити дистанційно – вирішуються саме так.

 

Раніше Руслан Горбенко повідомив, що здав два тести на коронавірус і отримав позитивний і негативний результати. У другій половині дня понеділка він чекав на дані третього тесту. В ніч на вівторок нардеп нічого не повідомляв, а лише поширив пост колеги Євгенії Кравчук, тим самим підтвердивши її слова щодо свого діагнозу. 

 

Як повідомляла «УМ», раніше зараження коронавірусом виявили у народних депутатів  Сергія Шахова й Олександра Лукашева.

 

Сергія Шахова госпіталізували з пневмонією. Він заявляв, що заразився в Україні. За даними екснардепа Сергія Лещенка, цей Шахов їздив до Куршавелю на 8 березня і летів назад у літаку, інші пасажири якого також підхопили коронавірус.

 

Лабораторний тест члена депутатської групи "Довіра" Сергія Вельможного на коронавірус показав негативний результат, тоді як в його сина був позитивний.

 

Нардеп фракції "Слуга народу" Микита Потураєв запевнив українців, що якщо нардепи помруть від коронавірусу, їх замінять новими, які прийдуть за списками.