Кіра Рудик очолила партію «Голос» замість Вакарчука

22:14, 11.03.2020
Кіра Рудик очолила партію «Голос» замість Вакарчука

До обрання у Раду Кіра Рудик була Топ-менеджером кількох ІТ-компаній.

Співак і нардеп Святослав Вакарчук більше не є головою партії «Голос». Новим головою стала Кіра Рудик, яку обрали делегати на партійному з’їзді у середу.

 

Про це повідомив сам Вакарчук у Facebook.

 

«Сьогодні ми стоїмо перед дуже серйозним викликом: влада під виглядом нових облич насправді протягує старі. Ми ж своїм прикладом демонструємо протилежне: ми приводимо до лідерських позицій і в партії і парламенті нових професійних людей. Саме тому сьогодні з’їзд партії "Голос" обрав новим головою партії найкращого управлінця з нашої команди – Кіру Рудик», - пояснив зміни у партійному керівництві нардеп.

 

За його словами, Кіра Рудик уособлює собою сучасність, і цю сучасність вона привнесе в роботу партії разом з неоціненним досвідом управління великими командами. Тоді як Вакарчук планує продовжувати розбудову партії, як лідер.

 

«Моя місія – і далі приводити в політику нових чесних професійних людей із власним баченням і створювати політичну конкуренцію всім тим, хто йде до влади без візії, компетенції, власного бачення. А також боротись із тими, хто йде в політику для власного збагачення», - пафосно констатував Вакарчук.

 

Він також окреслив свою місію в політиці, як політичне провайдерство.

 

Зазначимо, що Кіра Рудик є першим заступником голови Комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації. Закінчила Києво-Могилянську академію за спеціальністю "Інформаційні технології".

 

Працювала тестувальницею програмного забезпечення з 2005 року в Software MacKiev, а з 2007 року – в TAIN Ukraine. Рудик керувала київським R&D-офісом, який займається розробкою усього софту для Ring, зі штатом 500 осіб.

 

Зауважимо, що за даними останніх соціологічних опитувань партія «Голос» втрачає шанси потрапити в Раду, якби вибори відбувалися у лютому. Результати опитування Київського міжнародного інституту соціології засвідчують, що до Ради потрапили б лише "Слуга народу" (39,1%), "Опозиційна платформа – За життя"(15,6%), "Європейська солідарність"(10,8%) та "Батьківщина" (9%).

 

Також з урахуванням похибки в Раду могли би пройти "Сила і честь" (4,6%) та "Радикальна партія" (4,2%).

 

Тоді як партія «Голос» отримала підтримку лише 0,9% респондентів.

 

Те, що партія Вакарчука не має шансів потрапити до парламенту засвідчило і соцопитування Центру Разумкова, яке також проводилося у лютому.