Нардепа Волошина вивели із Ради і ізолювали через коронавірус

18:25, 06.03.2020
Нардепа Волошина вивели із Ради і ізолювали через коронавірус

Ще вчора депутат Олег Волошин (ліворуч) активно контактував у Раді ще й з іноземними гостями. (Фото з ФБ-сторінки Олега Волошина)

Народного депутата від ОПЗЖ Олега Волошина, який контактував з інфікованим на коронавірус депутатом Національної асамблеї, ізолювали у п’ятницю.

 

Зокрема, спікер Ради Дмитро Разумков терміново зателефонував секретарю РНБО Олексію Данілову після чого депутата Волошина вивели із парламенту і передали медикам.

 

Про це першою повідомила нардеп від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар у Facebook.

 

«Депутата Волошина таки ізолювали. Перевірять на предмет неперебірливих зовнішніх контактів. Втрутитися довелося спікеру і секретареві РНБО», - зазначила пані Сюмар.  

 

Цю ж інформацію згодом підтвердив голова комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних питань Андрій Герус під час круглого столу в Раді. За його словами, депутат Волошин, який «спілкувався у Франції з інфікованим на коронавірус, пройде відповідний тест і, можливо, перебуватиме на обсервації».

 

У свою чергу, секретар РНБО Данілов повідомив пресі: «Не маємо права розповсюджувати інформацію відносно будь-якої особи. У разі виникнення подібних ситуацій, без прив'язки до прізвища, обов'язково беруться аналізи для проведення тестів і людина ізолюється».

 

Зазначимо, що наприкінці лютого депутат від ОПЗЖ Олег Волошин відвідав Францію, де мав зустріч із депутатом Національної асамблеї Жаном-Люком Рейтцером, який заразився коронавірусом і зараз перебуває в реанімації.

 

На поточному тижні Волошин був присутній на засіданнях Верховної Ради, де 4 та 5 березня розглядалися питання зміни складу уряду та відставки генпрокурора Руслана Рябошапки.

 

Згодом ситуацію пояснив сам Олег Волошин на своїй сторінці у Facebook: «Ніхто мене не ізолював. Я абсолютно здоровий, що тільки-но було офіційно підтверджено завідуючою інфекційного відділення Олександрівської лікарні. Результати експрес-тестів по всіх вірусах респіраторної групи  - негативні».

 

 

Утім, депутат перебуватиме певний час вдома.

 

«В Україні поки немає експрес-тестів саме на коронавірус. Тому, щоб у відповідності з рекомендаціями ВООЗ, уникнути будь-яких ризиків виявитися носієм, побуду вдома до наступного четверга, коли спливе 14 днів після мого 30-хвилинного спілкування з Райтцером. Якщо результати аналізів взятих у мене мазків будуть раніше - значить, буду вільною людиною раніше», - додав депутат від ОПЗЖ.

 

Волошин стверджує, що з Жан-Люком Райтцером він «у абсолютно різних групах ризику». Бо депутату Національної Асамблеї Франції «68 років і нещодавно він переніс операцію», а на момент їхньої розмови ніяких симптомів - кашлю чи нежиті -  у нього не було.