У Зеленського кажуть, що він ніколи не зустрічався з секретарем Радбезу Росії Патрушевим

12:11, 14.02.2020
У Зеленського кажуть, що він ніколи не зустрічався з секретарем Радбезу Росії Патрушевим

Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявляє, що президент не зустрічався в Омані з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

 

Про це написала Мендель у Facebook.

 

"Складно спростувати, що хтось лікує зуби, у когось є брати, хтось літає до Москви, хтось з чиновників РФ літає до Оману, хтось із сучасних політиків знав когось із політиків до приходу у владу і ще й десь працював. Складно і зіставити ці несумісні факти, прийшовши до висновку, що Президент домовлявся за спинами суспільства з російським чиновником. Єдине, що було не складно у сюжеті програми "Схеми" – це заперечити факт зустрічі президента та представника РФ Патрушева, адже вони справді ніколи не зустрічалися і не говорили", - зазначила речниця.

 

Водночас, у Кремлі назвали брехнею повідомлення про поїздку секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева в Оман і зустріч там з президентом України Володимиром Зеленським.

 

 "РИА Новости" цитує прессекретаря президента РФ Дмитро Пєсков: "Брехня".

 

Інших цитат або подробиць російське видання не наводить.

 

Як повідомляла УМ, 13 лютого програма  "Схеми" з'ясували, що Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 в той же день, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

 

14 лютого Національне агентство з питань запобігання корупції направило запити з метою витребування документів про зміни в декларації президента України Володимира Зеленського

 

Нагадаємо, Офіс президента України повідомив, що в Омані у глави держави найближчими днями заплановані зустрічі на найвищому рівні.

 

Раніше в ОПУ повідомили, що Президент Володимир Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом з родиною рейсовим літаком за власні кошти.

 

 Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.ЗМІ припускали, що президент в Омані міг зустрічатися із представниками РФ.

 

Під час поїздки до Оману Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Соцмережі відреагували на це фотожабами.