Єрмак: вибори на Донбасі відбуватимуться згідно із українським законодавством

16:22, 12.02.2020
Єрмак: вибори на Донбасі відбуватимуться згідно із українським законодавством

Кервник офісу президента Андрій Єрмак заявив, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини відбуватимуться згідно із українським законодавством.

 

Про це Єрмак заявив на своєму першому брифінгу у середу, 12 лютого.

 

Керівник ОПУ наголосив, що одним із пріоритетів офісу президента “є та буде припинення війни на Донбасі в інтересах України”.

 

“Якщо говорячи про реінтеграцію окупованих територій та власне вибори, то відповідно до українського закону неможливо проводити вибори, якщо не території є іноземні військові угруповання, незаконно озброєні люди і кордон України не знаходиться під контролем українського уряду. А вибори ми плануємо провести відповідно до українського законодавства”, – сказав очільник ОП.

 

За його словами, після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України, держава планує зробити з регіону потужний “економічний хаб”.

 

“Ми повинні зробити з Донбасу, з місця, яке в усьому світі асоціюється з війною, квітучий край, де буде розвиватися економіка. У нас є така мрія: після встановлення контролю за кордоном, ми плануємо там створити економічний хаб, може, завести якісь нові технол огії, бізнеси.Бо це наша територія, і вона заслуговує на те, аби отримати друге життя”, – заявив Єрмак.

 

На уточнююче запитання, чи можливі вибори 25 жовтня 2020 року, глава ОП сказав, що це “наша мрія”.

 

“Це було б логічно. Це наша мрія. Але, безумовно, є умови. Ми з українського боку готові виконати всі домовленості які були досягнуті в Парижі. У нас є чіткий план, що повинно відбутися, аби наприкінці жовтня вибори відбулися. Компроміси можуть бути під час перемовин, ми багато про це говорили”.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський звільнив Богдана і призначив Єрмака головою ОП.

 

Соцмережі бурхливо відреагували на це призначення.

 

Прессекретаркою новообраного голови Офісу президента Андрія Єрмака стала колишня шеф-редакторка видання L'Officiel Online, засновниця нетворкінг-платформи Charitum та інтернет-журналу Vector Даша Зарівна.