Верховна Рада ухвалила закон щодо інвентаризації лісів в Україні

12:43, 05.02.2020
Верховна Рада ухвалила закон щодо інвентаризації лісів в Україні

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів.
 
 
Відповідне рішення підтримали 374 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.
 
 
Відповідний проект закону №2379 передбачає створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.
 
 
За словами авторів законопроекту, завданнями законопроекту є правове визначення поняття національної інвентаризації лісів, регулювання повноважень органів державної влади щодо її проведення.
 
 
Так, у тексті законопроекту йдеться, що порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджується Кабінетом міністрів України. Особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, мають право під час обстежень перебувати на земельних ділянках усіх форм власності, також зазначається, що національна інвентаризація лісів здійснюється за рахунок коштів державного бюджету або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.
 
 
Нагадаємо, Державне агентство лісових ресурсів підключило лісогосподарські підприємства 16 областей до електронного реєстру дозвільних квитків на заготівлю деревини та онлайн-карти рубок.