Рада призначила Шмигаля новим віцепрем’єром

11:57, 04.02.2020
Рада призначила Шмигаля новим віцепрем’єром

Верховна Рада України ухвалила в цілому проект постанови №2768 про призначення Дениса Шмигаля віцепрем'єр-міністром України, міністром розвитку громад та територій України.

 

Відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів України.

 

Так, відповідно до подання Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, яке надійшло до ВР 16 січня 2020 року, парламентарі підтримали призначення Дениса Шмигаля на посаду віцепрем’єр-міністра, міністра розвитку громад та територій України.

 

"Фокус цього міністерства зараз важливо спрямувати на питання децентралізації. Ми за п’ять місяців дуже тісно співпрацювали з головами ОДА, було безліч завдань. Під час виконання цих завдань найкраще проявив себе Денис Шмигаль. Я пропоную вам, прошу призначити його віцепрем'єр-міністром України, міністром розвитку громад та територій України", - сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час обговорення проекту постанови.

 

За словами самого Шмигаля, реформа децентралізації буде продовжена міністерством. Також новий віцепрем'єр-міністр України, міністр розвитку громад та територій України склав присягу народного депутата України.

 

Як повідомляла УМ, звільнення Бабак підтримали 266 парламентарів під час голосування за проект постанови.