У США опублікували переписку людини Джуліані з Аваковим, Шефіром і Бакановим

11:51, 15.01.2020
У США опублікували переписку людини Джуліані з Аваковим, Шефіром і Бакановим

Постійний комітет з питань розвідки Палати представників США опублікував переписку соратника адвоката президента США Руді Джуліані Льва Парнаса з низкою людей з оточення українського президента Володимира Зеленського.  

 

Про це пише сайт постійного комітету з питань розвідки Палати представників США.

 

Зокрема Парнас переписувався у WhatsApp  з міністром МВС Арсеном Аваковим, главою СБУ Іваном Бакановим та першим помічником президента Володимира Зеленського Сергієм Шефіром.

 

Згідно з оприлюдненими повідомленнями, Парнас просив Баканова допомогти йому сконтактувати Зеленського і Джуліані. 

 
 
 

Також він надсилав йому статті з New York Times щодо Трампа і його можливого суперника на виборах 2020 року демократа Джо Байдена. 

 

Пишучи Шефіру, Парнас називався "другом Джуліані" і також просив передзвонити йому. Це було у травні, коли готувався візит Джуліані в Україну. 

 
 
 

Після того як поїздку скасували, Парнас зустрічався з Шефіром у Києві. Але на останній меседж представника Джуліані Шефір не відповів. 

 
 
 

Також Парнас, починаючи з квітня 2019 року, кілька разів писав Авакову, вони навіть домовлялися про зустріч 15 квітня, але достеменно не відомо, чи вона тоді відбулася. 

 
 
 

Парнас просив міністра МВС допомогти з підготовкою візиту Джуліані в Україну, надсилав йому статті з New York Times, просив допомогти сконтактувати його з командою Зеленського. На останнє повідомлення від Парнаса Аваков також не відповів.  

 
 
 

Під час поїздки Зеленського до США Парнас контактував з помічником і головним радником з міжнародних питань українського президента Андрієм Єрмаком. 

 

Зокрема, Парнас домовлявся про "ще одну зустріч з нашим другом". 

 
 
 

Також Парнас часто переписувався з на той час генпрокурором Юрієм Луценком. Зокрема Луценко писав про посла США в Україні Марі Йованович (що вона нібито відкрито закликала звільнити главу САП, вказувала на поганий відбір суддів Верховного суду) і заявляв, що "готовий розповісти про заангажованість". 

 
 
 

Генпрокурор також писав, що "якщо ви не будете вживати заходів щодо мадам, то поставите під сумнів усі мої заяви, у тому числі по Б" (ймовірно, мова про сина Байдена). 

 
 
 

Луценко серед іншого розповідав, що у нього "успішно рухається справа Злочевського". 

 
 
 

Відзначається, що деякі документи були надані самим Львом Парнасом. Також повідомляється, що після зміни адвоката в жовтні 2019 року Парнас повідомив, що виконає прохання комітету добровільно надати документи в рамках розслідування імпічменту Трампа.

 

Раніше ЗМІ повідомили, що Палата представників Конгресу США оприлюднив нові докази у справі щодо імпічменту президента Трампа.

 

Як повідомляла УМ, Палата представників США провела історичні голосування щодо оголошення імпічменту главі Білого дому за двома статтями обвинувачень – у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу в розслідуванні цієї справи.Таким чином, втретє за історію Америки нижня палата прийняла рішення щодо імпічменту президента країни.

 

Голосування, яке відбувалося окремо за кожною зі статей, розділилося здебільшого за партійною ознакою. Звинувачення президента Трампа у зловживанні владою підтримали 230 демократів, проти виступили 197 республіканців. Під час голосування щодо перешкоджання президентом роботі Конгресу "за" висловилися 229 демократів, "проти" – 198 республіканців.