Кабмін виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі по 200 тисяч

23:15, 11.01.2020
Кабмін виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі по 200 тисяч

Кабінет міністрів України виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових відповідно до Монреальської конвенції.
 
 

Про це заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, відео виступу якого розміщене на його сторінці у Facebook.

 

“Уряд виплатить родинам загиблих в авіакатастрофі в Ірані по 200 тисяч гривень допомоги та проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції. Страшний біль від трагедії ніколи не мине. Ми щиро співчуваємо родинам і близьким загиблих”, - зазначив глава уряду.

 

Він також запевнив, що держава надасть всебічну підтримку і допомогу, зокрема юридичну та фінансову.

 

Крім того, Гончарук нагадав, що авіакомпанія МАУ відповідно до колективного договору здійснить виплати родинам членів екіпажу.


Вдночас Прем’єр-міністр наголосив, що українські дипломати вже працюють за всіма методами, які є в міжнародному правовому полі, щоби домогтися компенсацій від іранської сторони.

 

“Розумію, що жодні компенсації не втамують цього болю, але Україна відстоює справедливість”, - відзначив Гончарук.

 

Як повідомляла УМ, Іран визнав, що український літак був збитий ракетою. Відповідальність за збитий літак МАУ взяв «Корпус вартових ісламської революції»

 

У цьому зв'язку міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріфі написав, що до авіакатастрофи призвела "людська помилка".

 

Президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, назвавши це катастрофічною помилкою.

 

Україна очікує об’єктивного розслідування від Ірану

 

Раніше повідомлялося, що Україна отримала доступ до чорних скриньок літака МАУ, який розбився під Тегераном, та записів диспетчерів з центру управління польотами аеропорту іранської столиці.
 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

У четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

 

При цьому президент США Дональд Трамп сказав, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ. Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими  такі звинувачення.

 
Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: літак МАУ збила іранська ракета російського походження. 
 
 

Літак МАУ розбився 8 січня. Він прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключаєлася. На борту було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців.