Вбивцею 5-річного Кирила Тлявова ДБР назвало інспектора поліції

16:59, 05.11.2019
Вбивцею 5-річного Кирила Тлявова ДБР назвало інспектора поліції

Слідчі ДБР з’ясували обставини, за яких було вбито 5-річного Кирила Тлявова. Винуватцям оголошено про підозри.
 
Про це на брифінгу сказав голова ДБР Роман Труба, передає "Українська правда".
 
"О 15:36 Інспектор поліції вистрелив по мішені, яка знаходилася на траєкторії між двома будинками. Куля пролетіла 52 метри, вцілила у вершину каменя, здійснила рикошет, пролетіла ще 33 метри і влучила в голову хлопчика", - сказав він.
 
Труба підкреслив, що двоє підозрюваних - правохоронці, а тому вони добре володіли технікою безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю. Кожен з них знав, що місцевість прострілюється і на відстані пострілу можуть перебувати люди, але вони заздалегідь підготували мішені, по яких стріляли.
 
При цьому голова ДБР повідомив, що зброю так і не знайшли. Але, за його словами, результати експертиз свідчать, що дитина була вбита кулею випущеною зі зброї з відстані 80 метрів.
 
За словами Труби, інспектору поліції оголошено підозру у вбивстві, вчиненому через необережність. Окрім цього, всім чотирьом учасникам оголошено остаточні підозри в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому групою осіб з використанням вогнепальної зброї, а також в зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів.
 
Серед усіх фігурантів справи єдиним підозрюваним, який мав посаду інспектора поліції, є Іван Приходько.
 

Як повідомляла "УМ",  3 червня 2019 року поранений патрульними 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні. Хлопчик після поранення і операції на головному мозку перебував у вкрай важкому стані.

 
 
Вони не пам’ятають, хто з них поцілив у хлопчика, проте відмовляються свідчити і не визнають провини. А рідні підозрюваних поліцейських звинувачують в трагедії батьків хлопчика.
 
4 червня 2019 року суд арештував Приходька та Петровця на 2 місяці без права на внесення застави. Водночас слідство перевіряє, чи міг вистрілити в хлопчика син патрульного.
 
Обурені скоєним поліцейськими українці вийшли на акції протесту під будівлі поліції та МВС.