Кабінет міністрів погодив звільнення Віталія Кличка

15:21, 04.09.2019
Кабінет міністрів погодив звільнення Віталія Кличка

Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.

 

Про це розповів у себе в Facebook народний депутат Олексій Гончаренко.

 

Гончаренко зазначив, що рішення про звільнення Кличка надійде президенту Володимиру Зеленському для остаточного рішення.

 

Відповідно до закону «Про місцеві державні адміністрації», новообраний президент звільняє голів місцевих державних адміністрацій, оскільки їх призначення перебуває в його компетенції.

 

Таке рішення Кабміну Гончаренко охарактеризував як  наступ на київське самоврядування.

 

 

Воночас в Телеграм-каналі екснардеп Сергій Лещенко написав:" Рішення тепер за президентом Зеленським. Зустрічі з Джуліані не допомогли"..

 

Як повідомляла УМ, Офіс президента Володимира Зеленського домагається звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської держадміністрації – чи через подання Кабінету міністрів, чи через відставку Кличка, який одночасно очолює Київраду.

 

Попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка.

 

Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривають відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМД.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування. 

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі".  За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.