Богдан написав заяву про відставку з посади глави Офісу президента (ОНОВЛЕНО)

08:14, 01.08.2019
Богдан написав заяву про відставку з посади глави Офісу президента (ОНОВЛЕНО)

Глава Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Богдан написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням, повідомляє Українська Правда  з посиланням на одного із керівників ОП, який відповідає за медіанапрямок.

 

"Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням з моменту бажання", - ідеться в заяві.

 

"Заяву подано президенту в четвер", - сказав співрозмовник агентства.

 

Звільненню передувала петиція з вимогою звільнити Богдана , яка 27 липня набрала на сайті президента необхідні 25 тисяч голосів, пише .

 

Підписанти стверджують, що він "не має права займати посаду глави Адміністрації президента на підставі закону "Про очищення влади".

 

Попередню аналогічну петицію, президент Володимир Зеленський розглянув, проте залишив Богдана на посаді.

 

Журналісти та громадські активісти стверджували, що Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі до жовтня 2024 року. Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича

 

Заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка заявив, що закон про очищення влади не поширюється на посади в АП.
Сам Богдан стверджував, що він "абсолютно несправедливо" потрапив під закон про люстрацію.Від початку президентської кампанії Володимира Зеленського взимку 2019 року Богдан став юридичним радником кампанії кандидата на посаду глави держави.

 

21 травня новообраний президент Зеленський, що вступив на посаду, призначив своїм указом Богдана главою Адміністрації президента України (тепер - Офіс президента).

 

Андрій Йосипович Богдан (1976 р. н.) - уродженець Львова, освіта вища юридична, заслужений юрист України (2007 р.). Працював в адвокатській компанії "Правіс" і помічником судді Київського апеляційного суду, в 2004 році став партнером в адвокатській фірмі "Пукшин і партнери". У 2007 році став керівним партнером адвокатської фірми "Юридичні радники" (в 2009 році фірма повернула колишню назву - "Пукшин і партнери"). У 2007 році балотувався до Верховної Ради за списками блоку "Наша Україна - Народна самооборона", а також у 2014 році - за списками партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (№74 списку, але партія скасувала його реєстрацію як кандидата). З 2007 по 2010 рік працював заступником міністра юстиції України, заступником міністра Кабінету Міністрів (2010-2011 рр.), урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики (2013-2014 рр.), був позаштатним радником бізнесмена Ігоря Коломойського.

 

24 травня Богдан заявив він в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", що отримав посаду в адміністрації, оскільки має великий досвід бюрократичної та юридичної роботи, але готовий "хоч завтра" піти з цієї посади. Богдан зазначив, що "дуже не хотів" йти працювати в АП. "Там дуже складна обстановка, дуже складні люди, і виходячи звідти (з АП - ІФ) пізно ввечері, у тебе дуже болить голова і кожен ковток свіжого повітря - це радість", - наголосив він.

 

Як повідомляла УМ, керівник Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМД.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.