Звинувачений у вбивстві водія BlaBlaCar Тараса Познякова отримав довічне ув'язнення

16:04, 28.05.2019
Звинувачений у вбивстві водія BlaBlaCar Тараса Познякова отримав довічне ув'язнення

Суд над Дмитром Голубом (фото: Zaxid.net)

Дмитро Голуб, обвинувачений у вбивстві водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова, засуджений до довічного ув'язнення.
 
Такий вирок виніс Києво-Святошинський суд Київської області, передає Zaxid.net.
 
Зазначається, що у вівторок чоловік був визнаним винним у розбої, незаконному зберіганні вогнепальної зброї, заволодінні транспортним засобом і вбивстві.
 
Повідомляється, що суддя оголошував вирок майже дві години. Голуб може оскаржити його протягом 30 днів.
 
Також у виданні додали, що обвинувачений заявив про нібито порушення його громадянських прав.
 
"Суд не вислухав моїх показів, вони не вислухали мого останнього слова, порушили всі мої громадянські права і присудили мені довічне позбавлення волі. Це цирк", - сказав Голуб.
 
Тарас Позняков і Дмитро Голуб. Фото: "Крапка"
 
Зазначається, що на запитання, куди він сховав тіло Познякова, Голуб відповів: "Яке тіло? Ви що, здуріли? Тарас десь засмагає, а мені тут довічне позбавлення волі".
 
При цьому у виданні вказується, що засуджений нецензурно висловлювався у бік батька загиблого.
 
Повідомляється, що Голуб був на 1,5 роки відсторонений від судових засідань через хамську поведінку, нецензурну лексику та погрози.
 
У свою чергу батько вбитого Олександр Позняков, коментуючи вирок, сказав, що суд вирішив те, що вбивця заслужив, але Божий суд засудить його гірше.
 
Разом з тим він висловив переконання, що за вбивством стоїть ще хтось і слідство має розібратися, хто саме.
 
Тарас Позняков зник 4 квітня 2016 року дорогою зі Львова до Києва. В автомобілі з ним були два попутники. ЗМІ повідомляли, що він знайшов цих людей на сервісі BlaBlaCar.
 
4 серпня 2016 року поліція в Хмельницькій області затримала колишнього бійця "Правого сектора" Дмитра Голуба за підозрою у вбивстві водія з онлайн-сервісу BlaBlaCar Тараса Познякова.
 
Також за підозрою в убивстві був оголошений в розшук громадянин Росії Луан Кінгісепп. Але в березні 2019 року він загинув під час вибуху в квартирі в Києві, після трьох років міжнародного розшуку.
 
Тіло Тараса Познякова досі не знайдене.