Український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування

09:52, 24.05.2019
Український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування

Мати бранця Кремля Тамара Клих повідомила, що її син Станіслав оголосив голодування.

 

Причинами такого рішення стали холод у камері та погана їжа, від якої чоловіка постійно нудить.

 

Про це розповіла правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці у Facebook.

 

"Просто вже неможливо терпіти: ні холод у камері, ні кепську їжу, від якої постійно нудить, а головне забуття", – пояснила вона.

 

Голодування Клиха правозахисниця назвала благанням про допомогу до нового президента України Володимира Зеленського: "Надія, розбуджена очікуванням змін, загрожує обернутися новим відчаєм", – написала Щур.

 

"Голодування Стаса – це заклик, благання, крик про допомогу, адресований новому президенту з-поза червоних цегляних стін Верхньоуральського острогу, зі самотності й темряви", – додала вона.

 

Як повідомляла УМ, український політв’язень Станіслав Клих у листі до правозахисників розповів, що знаходиться у критичному стані, в нього можлива гангрена і є підозри на рак.

 

Нагадаємо, Станіслав Клих 8 червня оголосив голодування на підтримку Олега Сенцова, який голодує 47 днів з вимогою звільнення 64 українських політв’язнів в Росії.

Уповноважена з прав людини України Людмила Денісова намагається домогтися зустрічі із політв’язнями: Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком та іншими. Поро обіцянки кремлівських можновладців, омбудсвумен до арештантів не пускають.

 

Клиха засудили у травні 2017 року до 20 років тюрми зі звинуваченнями у вбивстві російських військових під час російсько-чеченської війни у 90-х роках. Ще більший термін - 22,5 років - отримав ще один українець Микола Карпюк з такими самими звинуваченнями.
 

 

Раніше "УМ" писала, що Клих збожеволів через тортури.